Protocol Sindicate 18.02.2015

protocol-sindicate-cfr-sa-18.02.2015

        ”   Specialisti si experti uniti in cuget si simntiri pentru binele nostru celor multi! Pardon…spre binele lor ca in primavara lui 2011!
           Vine primavara…ghiocei si protocoale!
            Sa-i credem sau nu?
Punctul 1> „introducerea unor sporuri in salariul de baza si o majorare de 10%…”
     Adica ce a reusit FSTFR de anul trecut la CFR Calatori, se gindesc si ei tocmai acum…basca un 10%…parca am mai auzit noi de 10% promis  si prin vara anului trecut !  Rusinica!
Sau poate vor sa zica ca pe linga sporul introdus in salariul de baza (care spor?) sa mai puna ceva pina la 10% in completare?
Punctul 2> „recuperarea treptata incepind cu anul 2015 a drepturilor salariale suspendate din 2009…”
       In cite trepte? Cine o fi semnat de suspendarea drepturilor?Rusinica!
Punctul 3> „Realizarea efectiva a negocierilor individuale in vederea acordarii claselor…”
        Adica ei le-ar fi dat…fraierii sunt ai care nu le-au negociat individual… iar de cum in colo musai sa realizeze negocieri „efective” individuale…!
        Pai  specialistii experti,  de bine ce au negociat au uitat ca nu sunt lovele prinse in buget pentru ele!
         Parca prin toamna ziceau ca se dau sigur de la 01….luna…. sau  de Mos Craciun sau….de Pasti…(al calutilor), acu o dau la intors  pe „individuale”! Rusinica!
Punctul 4> „completarea contractelor individuale de munca cu toate elementele constitutive ale salariului”
        Hopa! Acum s-au trezit si specialistii experti, pai din primavara cind membrii ANSF-FSTFR au ramas fara bani…au mai semnat vre-o 2-3 acorduri fara sa murmure nimic in legatura cu chestiunea si cotcodaceau cu rinjetul pe fata ca „ai de la ANSF si-au furat-o de la administratie” ca au indraznit sa miste in front! Rusinica!
Punctul 5> „Asigurarea fondurilor necesare imbunatatirii conditiilor de munca…”
         Gargara de final ca sa dea bine, drept in cot ai doare de conditiile de munca ale fraierilor cind se duc la Sinaia sau se plimba cu masinutele musai numai cu AC puse la dispozitie!
FINALUL PROTOCOLULUI e incununarea luptei lor speciale si experte!
        In cazul adoptarii deciziilor individuale in cazul participarii la conflictul de munca, daca specialistii experti esueaza ca de obicei cu negocierile…sa avem in vedere ca suntem faultati la buzunare de administratie, ca cei de la ANSF in primavera trecuta …!
         Ei de 5-6 ani de cind tot negociaza abia acum au aflat ca in contractele individuale nu e trecut tot necesarul…si iesim lipsa la inventar, adica mai putine lovele acasa la familion in caz de…!
         Si ca ei sa fie nevinovati ca niste prunci si sa-i credem (pe cuvint) ca ne vor binele in al 13 lea ceas, ne trimit tabele la semnat sa aflam de „hotarirea lor de sustinere reciproca”…si sa-i sustinem si noi …ca merita!
         Cred ca au mai uitat vre-o 2-3 idealuri marunte numai pentru ei …coeficientii de ierarhizare…permisele si autorizatiile semigratuite…reducerile din master plan…scapa cine poate!
         Nu mai conteaza, oricum nu-i mai credem decit daca in capatul de tabel trec si:
INCEPIND CU NOUL CCM NU MAI SUNTEM SPECIALISTI… revenim la meseria dinainte, nu avem nevoie de masinute si /sau… promitem ca nu mai auziti de noi!
 
P.S. De ce nu or fi invitat pe nimeni de la ANSF/FSTFR sa-i intrebe macar daca au vre-o parere? Dovada clara ca inca mai cred ca numai ei exista si ei sunt cei mai tari si mai „specialisti”…restul nu conteaza…nici semnatarii de tabele!
Vom vedea!”
‘Sursa ; ANSF
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s