P.V. 14.01. 2015.

Proces Verbal 14.01.2015 pag.1 Proces Verbal 14.01.2015 pag.2

Anunțuri

2 gânduri despre “P.V. 14.01. 2015.

 1. Dorel

  “Sindicatele feroviare sunt extrem de puternice, pentru ca pot…”
  Este valabil pentru alte parti ale lumii, in niciun caz pentru noi!
  Sindicatele “pot…” dar nu fac atita timp cit sunt conduse de specialisti si experti platiti de administratie si care prin fisa postului “…desfasoara activitatea numai in interesul companiei”…(citat din atributiile expertului specialist).
  Cei care se bucura de acest statut cu atitea privilegii (salariul dublu, masina, bonusuri…) isi indeplinesc foarte bine obligatiile fata de companie “…aducind insemnate economii la fondul de salarii…”, bineinteles cu “..ajutorul si intelegerea membrilor de sindicat consultati…” ( din expunerea unui lider specialist de la FNFMC).
  Sunt aceiasi lideri specialisti/experti care afirmau sus si tare ca pe o mare victorie acordarea unei clase prin acord (cind? mai sperati?) sau acordarea dreptului de calatorie gratuita (ce va fi impozitat in continuare cu acordul lor inainte de a fi folosit…)!
  Sindicatele “pot…” dar a putea nu e tot una cu a vrea!
  Ori, se vede ca membrii de sindicat NU VOR sa:
  – schimbe liderii (asa zis negociatori) vinzatori de drepturi din 2009 pina in prezent;
  – sa elimine functia de specialist/expert acordata in schimbul cap. Dispozitii Finale – DREPTURI PIERDUTE – din CCM si mentinuta in schimbul vinzarii coeficientilor de ierarhizare ;
  – sa elimine discriminarile intre sindicate si lideri promovate de specialistii “semnatari” prin CCM pentru intarirea pozitiei lor;
  – sa stopeze avansul salariului minim pe economie pe grila de salarizare care a ajuns deja la clasa 12-14 de salarizare;
  ….si lista a ce nu vor sa faca membrii de sindicat poate continua!
  Daca membrii de sindicat NU VOR (de frica, lasitate, interese personale meschine…) atunci sindicatele vor ramine la acelasi stadiu de “…a putea” fara sa faca insa nimic, valabil si pentru sindicatele care VOR si sunt conduse de lideri “nespecialisti” (ANSF,FSTFR,SUS…) dar care sunt in minoritate!
  Sunt in minoritate pentru ca MAJORITAEA membrilor de sindicat NU VREA ca sindicatul SA POATA FACE …!
  Inseamna ca majoritatea o duce bine…si in curind salariul minim pe economie va fi salariu multumitor al impiegatilor, sefilor de tren, conductorilor, casierelor, secebistilor, sefilor de echipa, picherilor, … pina la pensia de la 65 de ani (cine mai apuca)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s