Concluzii FNFMC

Cititi atasul si MINUNATI_VA!….

PV - din 22.10.2014

Daca mai aveati nevoie de inca o dovada cum apara specialistii/experti (4000 lei salariu baza + masina+bonusuri sindicale+alte marafeturi) interesele si drepturile celor care i-au ales…. va ofer inca un exemplu.
„Gura pacatosului adevar graieste”…..sau >> opinia expertului de la MC cu adavarat scrisa…
Concluzia expertului: cotizantii sunt multumiti de majorarile salariale si au inteles sa nu mai aiba alte pretentii ca sa ramina cu economii la fondul de salarii…. sa mai si munceasca (nu la intins mina) si atunci cind vor ceva sa aiba in primul rind in vedere rezultatele muncii!
Semneaza  ditamai secundul (unul din ei) lui Fratica de la MC!…si unul din conducatorii maretei LIGI NATIONALE SINDICALE ce urmeaza a se naste prin UNIREA TUTUROR EXPERTILOR si SPECIALISTILOR….spre binele cotizantilor, pentru linistea lor si bunastarea ….tuturor…dar mai ales a lor!

10 gânduri despre “Concluzii FNFMC

 1. Cotizant ... dar nu convins.

  Incredibil , pe cine reprezinta Istrate Viorel , Fratica Gheorghe , Besciu si altii ca Aplostu si Iepurila ? Plecati ma acasa ca nu va mai crede nimeni ! Ati prostit lumea de ani si ani de zile numai sa va protejati avantajele materiale de care beneficiati cu nesimtire .
  Am auzit noi ce beneficii aveti . Mai bine angajati avocati sa conduca sindicatele , ca voi ati distrus ideea de lider. Lumea va vede ca in fata va pupati dar pe la spate va carati pumni . Avocati , astia trebuie sa conduca sindicatele . Faceti asta daca vreti sa ajutati cu adevarat ceferistii . Are cineva curajul ? Pana atunci …. sa traiti , ca ne trebuiti !

 2. Dorel

  Va sfatuiesc sa aveti curiozitatea sa analizati comparativ Anexa 1 din Acordurile de la Calatori si Infrastructura. Difererentele au o singura explicatie pentru mine : la Calatori au fost mai multi negociatori de la ANSF/FSTFR si au reusit sa-si impuna mai bine punctul de vedere in fata celorlalti negociatori de la MC atit de automultumiti in urma „analizei efectuate cu salariatii…” membrii sindicali MC.
  La Infrastructura fiind un singur negociator de la ANSF contra 9 de la MC care ereau la fel de automultumiti (chiar daca nu au declarat in scris au sustinut foarte vocal ca isi doresc mai mult decit orice „pacea sociala”) nu s-a reusit nici macar „performanta” impunerii completarii CIM/Acte aditionale CIM cu toate elementele salariale conform legii.
  Poate de asta si diferenta dintre specialistii relatii sociale de la Infra (salarizati cu 2600 si 3400 lei) si expertii relatii sociale de la Calatori (salarizati cu 3800 si 4200 lei)…sigur (oare?) la asta se referea un lider expert de la MC cind sustinea sa se aiba in vedere rezultatele muncii la acordarea de clase salariatilor!
  Pentru indreptarea erorii…150 de sustinatori si lideri MC „muncesc” la Sinaia 2 zile in aceasta luna ( pe banii cui?…) pentru a gasii solutii de rezolvare favorabila.
  Prima masura care va fi propusa va fi o unire (in cuget, simntiri si materiala) intre specialisti si experti intr-o mare LIGA in care sa nu se mai permita asemenea discriminari „speciale”…fiind permisa numai diferentierea in functie de obedienta si „rezultatele muncii”intre cotizanti…alti decit cei 150..de sustinatori!
  VIVAT LIGA SPECIALISTILOR EXPERTI!

 3. Flecareli la gura sobei.

  Daca au fost 150 de mercenari … scuze …lideri . la Sinaia , inseamna ca au fost vreo 15 – 20 de pe Timisoara . Cine sunt aia ? Ne vor spune si noua ce au facut ?
  Am auzit ca ne da in decembrie , bonuri de masa de 150 lei . O fi adevarat ?

 4. DREPT NU STRAMB!

  PENTRU INFORMAREA LUI DOREL: La negocierea CCM de la CFR Calatori, reprezentantii ANSF/FSTFR au tacut malc !!!!! Si nu sunt asa de putini cu afirmi! Asa se explica ca miscarea functiilor in Anexa 2 in materie de salariazare s-a produs numai la functiile M/C !!!!!!!!!!! Urmareste cu atentie acordul incheiat !!!!!!!!!!! Cu ce sunt mai buni „reprezentantii ANSF/FSTFR” de vreme ce si acestia sunt la fel de „experti” ca cei de la M/C si au aceleasi avantaje de care pomenesti ??????? Cu neintelegerea procesului de negociere, dezinformarea si ura pe care o promovati, nu veti ajunge nicaieri!!!!! puneti-va mintea la contributie !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cat despre concluzia pusa de Istrate la intalnire, citeste printre randuri si ai sa intelegi pozitia acestui om!!!! Oricum, nici tu nici altii ca tine nu veti putea manji niciodata munca acestui om !!!!!!

 5. Dorel

  Degeaba stai drept daca graesti strimb!
  Chiar vrei sa te cred ca cei de la ANSF/FSTFR au tacut „milc”? Adica vrei sa spui ca Maxim Rodrigo (sau Grab) e unul care tace, e timid sau nu stie ca sa zica? Amice, daca era asa de tacut Rodrigo, de ce in vara lui 2013 stimabilul Istrate era de mina cu Dorabantu si Fratica sa incheie un act aditional prin care sa vindeti de atunci coeficientii de ierarhizare?
  Nu am spus ca sunt putini, din contra am spus ca sunt mai multi decit la infra! La calatori 4 de la ANSF si 8 de la altii, iar la infra 1 de la ANSF si 21 de la altii!
  Care e „miscarea functiilor” pe anexa 2 numai de la MC? Care MC…adica comercial…pai tot mai multi de la comercial string rindurile tot la ANSF in sindicatul SUS!
  Adica pentru cei de la tractiune sau vagoane s-a dorit a fi „trasi pe sfoara” de super- menul Istrate?… Asta ca sa nu mai zic de dezastrul de la Marfa unde Federatia MC (unde ANSF nu are reprezentant) cu negociatorii experti cei mai multi are „cele mai marete realizari”!
  Daca sunt asa de buni ai de la MC, de ce la infra sunt diferente in rau la anexa 1 si 2 fata de calatori…Oare din cauza „majoritatii” specialistilor?
  Eu stiu ca Maxim Rodrigo de un an si jumatate e singurul lider salarizat de sindicat….!
  Daca omul Israte munceste (nu contest) de ce nu e platit de sindicat? Sau mareata Federatie MC nu-si permite sa-i plateasca pe cei care muncesc?
  Apropo, poate ne lamuresti si pe noi care e diferenta intre specialist si expert?
  Bineinteles in afara de cea salariala…unde un specialist primeste 3500 de lei iar un expert ia 4-4500 de lei….sau de cea de scoala unde expertul e suficient de instruit cu scoala profesionala…! O sa-mi zici ca nu conteaza decit scoala vietii (sic!).
  Concluzia pusa de Istrate la intilnire e clara…gargara ieftina si duplicitara sa o dea la intors si sa se puna bine cu prietenii din administratie….adica clase la calende …si la munca nu la intins mina! Sau vrei sa zici ca acolo printre rinduri ideea era sa se dea clase numai la cei care muncesc…ai de jos de la „saiba” si nu la sefi? Pai daca e asa nu se supara prietenii?
  Nu-mi doresc sa „minjesc munca” nimanui pentru ca si asa e putina…iar despre dezinformare si ura consider ca altii sunt specialisti experti in domeniu!
  Sa fi sanatos!

 6. Dorel

  P.S. Uitasem un amanunt! Poate vine omul Istrate si negociaza si la infra…ca poate completeaza CIM-urile macar la fel cu cele de la calatori…. cu sporurile de festive si suplimentare cel putin ca la calatori…sa nu mai piarda banii miscaristii ! L-o lasa Fratica si cu Spinu sau Catila? Nu cred!…Ca ce e adevarat…e cam singurul mai de doamne ajuta din gasca de la MC!

 7. un ceferist

  La cat de bine va pricepeti la negociat, la cat de experti va crediti, se observa foarte bine in conditiile de munca pe care le avem, la cat de bine suntem platiti, la investitiile care se fac in folosul angajatilor CFR si nu numai … coborati dracu in iarba printre oameni si incercati sa-i reprezentati corect la negocieri … lasati trocurile ca ne-am saturat de ele … mai aparati si interesele CFR-istilor

 8. Hai ma?

  ,,Drept nu stramb,, membri ANSF au vorbit numai cand a trebuit, in general faptele si procesele verbale de sedinta au vorbit ptr. ei. Nu au fost acolo ptr. a ridica in slavi realizarile Managerului si conducerii sntfc, ptr. a depana amintiri. Au vorbit cand a trebuit si cu folos. Daca era dupa ANSF in a 2 -a saptamana de negocieri, tot SNTFC- ul statea dar datorita voua…. .
  Daca nu era ANSF voi ati fi semnat contract de munca, un contract mult mai dezavantajos decat Acordul.
  Pa.

 9. ferry

  Sindicaliştii de la FNFMC îşi vor încărca bateriile la Jupiter plaja Jupiter .Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial va petrece câteva zile pe litoral, în staţiunea Jupiter. Un pic de relaxare după 1 an jumătate de negocieri intense în vederea prelungirii Acordurilor Colective de Muncă din trei în trei luni. Mulţumiţi de rezultatele negocierilor, convinşi fiind că cei 4 lei adăugaţi la salariu sunt mai mult decât suficienţi pentru majoritatea ceferiştilor, iar cele 10 – 15 bonuri de masă (care, oricum, se zvoneşte că nu se vor mai acorda din septembrie) ajung pentru îndestularea unei familii obişnuite de muncitori feroviari, dinozaurii sindicali care conduc tot ce mişcă la calea ferată din România au hotărât că merită 3 zile de chiolhan şi relaxare pe malul Mării Negre, aşa că o pun de-un Consiliu Naţional al FNF M/C la Jupiter în perioada 17 – 19 iunie 2015. În telegrama venită în teritoriu sunt chemaţi, nici mai mult, nici mai puţin de 176 de vajnici lideri de sindicat de pe teritoriul întregii reţele feroviare – cei care se ascundeau când îi căutaţi să-i întrebaţi de rezultatele negocierilor sau de mărirea salariului, cei care fug când li se pune o întrebare incomodă. Normal, toţi experţii şi specialiştii, plus “lideraşii” mai mici, lingăii celor mari. Motivul oficial, pentru adormirea vigilenţei proştilor care cotizează la bunăstarea lor, este reprezentat de “tratarea unor probleme cu caracter social” – da, exact aşa scrie! Nimeni nu trebuie să ştie care sunt aceste “probleme” – le vor vedea ei acolo, între ei. De fapt au alegeri scadente . Ar trebui sa mergem si noi sa vedem ce fac , avem acest drept. Dar ma tem ca ne dau afara ca pe „persona non grata”. Nimeni nu trebuie să afle cu ce se vor îndeletnici pe banii sindicaliştilor; prostimea să tacă şi să înghită ce le îndrugă ei. Bineînţeles, respectivii vor fi consideraţi ca fiind “în deplasare în interes de serviciu” şi vor încasa şi diurna cuvenită de la societăţile feroviare. Salariaţii de rând speră la un salariu decent, plus o primă sau vouchere de vacanţă (foarte mulţi ceferişti nu-şi mai permit de ani de zile să plece într-o vacanţă), dar ei o ţin numai din deplasare în deplasare, prelungind negocierile la nesfârşit, aruncând praf în ochii cotizanţilor… Sloganul lor este: Fraţilor, cu Frăţică înainte!

 10. tinel

  Ar trebui adaugat ca nu toti liderii(presedintii)de sindicat au fost convocati(invitati), cei care le-au mai atras atentia ,,uneori” au fost lasati acasa pentru ca au organizatii sindicale cu mai putin de 150 de membrii.Pai un sindicat este legal constitui cand are peste 15 membrii deci trebuia invitat(convocat) ca organizatie nu ca numar de cotizanti.
  Era bine sa stie toti cei peste 25.000 de cotizanti ca sunt alegeri pentru a fi informati corect si a mandata liderul lor, asa va fi ca inainte … pleaca ai nostri vi ai nostri noi ramanem tot ca prostri”(nu va fie frica nea Gica nu pica… chiar daca devine mai Mare) Asa sa le ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s