NEGOCIERI CCM 2014/2015

In plina desfasurare de negocieri CCM, liderii (specialisti relatii sociale !!?) a doua mari federatii sindicale (FNFM/C  si AFTF -FML)   o ataca pe cea de-a treia (ANSF), partenera de negocieri care incearca din rasputeri ( pentru ca are cei mai putini membrii) sa stopeze declinul si sa recistige drepturile.
ANSF are urmatoarele obiective principale:
1. Reintroducerea in grila de salarizare a coeficientului de salarizare si a formulei  de calcul pentru valoarea salariilor brute pentru fiecare clasa de salarizare de la 1 la 46, la care se vor aplica toate sporurile si adaosurile prevazute in CCM pentru fiecare caz in parte.
2. Introducerea prevederii ca salariul minim brut pe unitate reprezinta clasa unu de salarizare la care s-a va aplica formula de calcul si coeficientul de ierarhizare;
3. Introducerea prevederii ca valoarea salariul minimm brut pe unitate, clasa unu de salarizare,nu poate fi mai mica decit valoarea salariului minim brut garantat in plata la nivel national conform legii;

             4.Introducerea in CCM cu privire la protectia salariatului ca in caz de disponibilizare sau concediere colectiva sa se acorde un numar de cel putin 24 salarii compensatorii a caror valoare  sa nu fie mai mica decit  salariul de incadrare pe functie pentru fiecare caz in parte, la data disponibilizari. Salariile se acorda integral la data incetarii activitatii;

5.Revenirea la drepturile de calatorie gratuite in interes de serviciu al salariatilor si al membrilor de familie avute anterior anului 2010;
Acestea si altele se pot vedea in actul inregistrat pentru avizarea crearii premiselor unui conflict colectiv de munca.
SE POATE VEDEA CIT AM PIERDUT LA SALARIU IN ULTIMII 4-5 ANI din cauza neaplicarii salariului minim brut si a coeficientilor de ierarhizare, PE FONDUL SCUMPIRII CONSTANTE A TRAIULUI DE ZI CU ZI.
Daca negociatorii (specialistii sindicali) si-ar fi facut treaba LA TIMPUL POTRIVIT , acum ar fi trebuit sa avem salarii mai mari cu 41,67%, in loc de asta am saracit fata de anul 2010 cu 17,86% datorita scumpirilor si cu aprox,10% datorita inflatiei, deci per total suntem mai saraci decit in 2010 cu aprox.30%, IAR IN 2014 VOR URMA ALTE SCUMPIRI si INFLATIE de 2-3%!
Acest decalaj in minus pentru salariati din 2014 fata de 2010 este neimportant pentru liderii negociatori de vreme ce au timp sa-si consume timpul prin instante sau sa gindeasca regulamente de negociere pentru a nu putea sa-ti exprimi decit „opinia comuna” …cu a lor!
INCA SE MAI POATE FACE CEVA DACA SUNTETI HOTARITI SA FACETI!
ANSF VA STA ALATURI!
ESTE FOARTE IMPORTANT CE SE INTIMPLA CU NEGOCIERILE DE LA CALATORI – SINGURUL CCM UNDE MAI SUNT PREVAZUTI COEFICIENTII – SA SPERAM CA ANSF VA REUSI SA-I PASTREZE!
TRANSMITETI MESAJUL LA CEFERISTI!


Am fost furati prin negocierile din ultimii ani (2010 – 2014) cu 41.67% si am saracit fata de februarie 2010 cu 17,86%!
Cei care au negociat in 2010 si 2011 au primit in plus 50% la salariu pentru munca sindicala, iar din 2012 si pina in prezent au salarii duble ca „specialisti relatii sociale 1 sau 2” si in functie de companie (2500-3700 lei) plus bonusuri constante.
ATENTIE!
Daca la „Calatori” se vor pierde coeficientii (e singurul CCM care-i mai prevede) la celelalte companii feroviare vor ramine pierduti pentru totdeauna.
Liderii ANSF si-au asumat public respingerea oricaror „specialitati si bonusuri”  pentru obtinerea a cel putin patru obiective majore:
1. Recunoasterea coeficientilor de ierarhizare si mentinerea (aplicarea) pe Anexa1;
2. Majorarea reala a salariilor  numai prin folosirea coeficientilor nemodificati (fara tertipuri de introducere de sporuri in salariu)  si a aplicarii clasei unu de salarizare prin negociere (initiala si etapizata) pentru reducerea pierderilor acumulate (41.67 % – 50%);
3. Introducerea de masuri de protectie sociala prin obligativitatea acordarii a  cel putin 20 de salarii compensatorii in caz de disponibilizari colective, ca si garantie la promisiunile angajatorului ca nu vor fi facute concedieri (chiar daca in prezent se fac din nou angajari);
4. Angajamente ferme (stabilite prin CCM) pentru recistigarea dreptului de calatorie gratuita al ceferistilor si membrilor de familie. incepind cel mai tirziu cu ianuarie 2015.
Pentru celelalte solicitari consideram ca se pot stabili termene si conditii clare de negocieri etapizate prevazute prin CCM in vederea adoptarii solutiilor de obtinere a acestora.
ANSF prin actul de aducere la cunostinta de existenta premiselor unui conflict colectiv de munca, inregistrat la CNCF CFR SA, a facut cunoscute mare parte din revendicarile membrilor sai angajati la „Infrastructura”.
ANSF va incerca, chiar daca este in inferioritate numerica, sa va tina la curent cu stadiul negocierilor, va face tot ce-i sta in putere  pentru atingerea obiectivelor si va solicita sprijinul in a veni alaturi de membrii ei pentru o reusita in folosul tuturor feroviarilor!
Informati-va si de pe site-ul: http://www.fstf.ro
DOCUMENTE :
Act PREMISE conflict colectiv - pag.1Act PREMISE conflict colectiv - pag.2Act PREMISE conflict colectiv - pag.3Act PREMISE conflict colectiv - pag.4

Anunțuri

Un gând despre “NEGOCIERI CCM 2014/2015

  1. Eusebi

    De atatia ani numai ni s a luat si nu am mai recuperat nimic.ar fi jenant sa primim 15 lei dupa atati ani bani ce nu acopera nici inflatia pe un an am ajuns sa avem salarii si conditii ca vanzatorii de ziare.nu mai acceptati toate magariile administratiei.domnii specialisti de la mc sa se gandeasca si la noi nu doar la cap 9 din ccm atat ii doare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s