Coridorul IV

Coridorul IV pan-european este unul dintre cele zece coridoare de transport pan-europene definite la a doua conferinta a transportului pan-european (Creta, martie 1994).

Coridorul IV a fost recunoscut ca fiind una din rutele din Europa Centrala si de Est care necesita investitii majore de-a lungul urmatorilor ani. Coridorul IV pan-european pleaca de la Dresda/Nuremberg la Istanbul trecand pe traseul Praga – Viena – Bratislava – Budapesta – Arad – Bucuresti – Craiova – Sofia si Salonic/Plovdiv.

Romaniei i-au fost alocate aproximativ 19.7 miliarde de euro ca total al finantarilor de politica de coeziune din perioada 2007-2013.

Uniunea Europeana, prin fondul de coeziune, va finanta 751 de milioane de euro din totalul necesar de 884 de milioane de euro. Proiectul in sine a dus la crearea a 600 de locuri de munca si este de asteptat sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2015.

Proiectul de investitii are drept scop cresterea numarului de calatori cu trenul, cat si a cantitatii de marfa transportata feroviar, prin asigurarea unor servicii de mai mare calitate si a unei viteze superioare.

Investitia s-a realizat prin programul de transport cofinantat de UE, axa prioritara „Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T in scopul realizarii unui sistem durabil de transport la nivel national si integrarii acestuia in retelele de transport ale UE”.

Compania nationala de Cai Ferate SA a anuntat joi castigatorul licitatiei publice pentru lucrarile de semnalizare ERTMS, GSM-R, centralizare electronica si Centrul de Control Operational Simeria aferente tronsoanelor Sighisoara – Coslariu si Coslariu – Simeria

Desemnare oferta castigatoare_proiect ERTMS_Simeria_Coslariu_Sighisoara 

NOTA DE FUNDAMENTARE – Coslariu – Simeria 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s