Greva de la CFR Călători, provocată de întârzierea cu o zi a salariilor. Relu Fenechiu anunță demiteri

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, într-o conferință de presă, că greva spontană de la CFR Călători a fost provocată de întârzierea cu o zi a plății salariilor pe decembrie, anunțând totodată demiteri în rândul celor vinovați.

Doresc să vă anunț, în cursul acestei dimineți, începând cu ora 07, angajații au întrerupt spontan lucru, din cauza neachitării salariilor pe decembrie. Există o întârziere de o zi a plății salariilor. 137 de trenuri erau afectate la ora 09. Vreau să mă conving că astăzi sau cel târziu mâine toți oamenii vor primi salariilor. Abia după voi face o analiză și toți cei vinovați vor plăti. Avem obligația ca toți oamenii să-și ia salariile la timp„, a spus Fenechiu.

Acesta a confirmat că vor exista persoane demise și a anunțat că se va întâlni cu sindicaliștii pentru ca pe viitor astfel de situații să fie rezolvate amiabil.

Nu pot să vă spun azi cine va pleca acasă, dar cu siguranță există persoane care vor pleca acasă. Nu disponibilizări, cei vinovați de această situație. Sper să nu se mai întâmple, am invitat confederațiile sindicale să încercăm să rezolvăm amiabil pe viitor orice astfel de problemă„, a încheiat Relu Fenechiu.

O parte a angajaţilor CFR Călători au declanşat o grevă spontană, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012.

Un număr de 89 de trenuri nu au plecat din staţii din cauza protestului spontan declanşat de angajaţii Regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, nemulţumiţi de întârzierea cu o zi a plăţii salariului pe luna decembrie, informează Compania „CFR” SA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s