Datoriile totale ale CFR SA s-au redus

Prin aplicarea masurilor de redresare economica, datoriile totale ale CFR SA s-au redus cu 65,54%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand CFR SA inregistra datorii totale de 5.552.773 mii lei, se arata intr-un comunicat al companiei. In primele 10 luni ale acestui an, compania si-a redus cheltuielile cu 15,65%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, de la 2.498.325 mii lei, la 2.107.288 mii lei si a inregistrat un profit de 58.463 mii lei, fata de aceeasi perioada a anului 2011 cand inregistra o pierdere de 18.163 mii lei.

La capitolul investitii, valoarea totala a investitiilor alocate de CFR SA in primele zece ale acestui an se ridica la 1.195.627 mii lei, din care:
– 1.064.391 mii lei – investitii aferente programelor cu finatare europeana (modernizare statii de cale ferata, reabilitarea podurilor, podetelor si a tunelurilor de cale ferata, imbunatatirea sigurantei traficului feroviar, reabilitarea infrastructurii feroviare: Frontiera – Curtici – Arad – Km 614, Cosalriu – Simeria si Coslariu – Sighisoara), gradul de utillizare fiind de 99,32%.
– 131.236 mii lei – investitii cu finantare de la bugetul de stat (obiective de reabilitare, modernizare si reparatii la infrastructura feroviara publica), gradul de realizare fiind de 90, 52%.

„Evolutia economica inregistrata de CFR SA intr-un timp destul de scurt reprezinta rezultatul eforturilor intense depuse de echipa manageriala, care a adoptat masurile necesare in vederea redresarii situatiei financiare a companiei”, a declarat Cristian Ghibu, director general al CNCF CFR SA.

Un gând despre “Datoriile totale ale CFR SA s-au redus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s