Intalnire Sindicat-Administratie

Post by Dorin A

Marti. 27.09.2011 ca avea loc intalnirea dintre administratia CNCF”CFR” SA si sindicate, la initiativa conducerii companiei.
Subiectul propus de administratie este reesalonarea datoriilor restante catre salariatii care au hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, reesalonare facuta pentru urmatorii 3 ani. Aceasta reesalonare va avea loc daca toate federatiile sindicale vor fi de acord, iar administratia va renunta, in acest caz la acordarea concediului fara salar, pana la sfarsitul anului 2011.

5 gânduri despre “Intalnire Sindicat-Administratie

 1. Acaru' Paun

  Bine ca nu renunta la diminuarea TUTUROR salariilor cu 5% (in realitate cred ca o sa fie mai mult) /luna, pana la sfarsitul anului…(nu intrebati care, se negociaza!). Se pare, din surse externe onor FNFMC, ca se intentioneaza permanentizarea micsorarilor salariale prin noul CCM de la anul, ca asta de acum e ilegala, cine are sange in oo, poa sa-i dea in judecata si va castiga sigur! Si-ar trebui sa actionam singuri, ca-n baza lu’ nea Mihai prinde pasarica mucegai!

 2. DORIN

  In, 27.09.2011 administratia CNCF”CFR”S.A. s-a intalnit cu sindicatele

  In urma acestei intalniri dintre administratie, reprezentata de directorul general, directorul general adjunct tehnic, directorul general adjunct economic, revizorul general, directorii directiilor si directorii sucursalelor CREIR CF si sindicate, reprezentate de Federatia Nationala “Miscare comercial”,Federatia Nationala “Drum de fier”, Federatia Automatizari Feroviare, Federatia Nationala di Transporturi “Elcatel”, Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania, s-au discutat:
  1. adoptarea unor masuri privind reducerea cheltuielilor cu munca vie;
  2. situatia litigiilor privind acordarea unor drepturi salariale obtinute prin hotarari judecatoresti.
  In completarea masurilor din Dispozitia 119 administratia propune:
  – neacordarea sporului pentru conditii de munca grea feroviara, si diminuarea sporului pentru conditii grele de munca cu 7% incepand cu 01.10.2011;
  – reducerea la 25% a procentului de majorare a salariului de baza prevazut la art 106 din CCM 2011-2012, pentru reprezentantii alesi ai sindicatelor care desfasoara numai activitati in interesul salariatilor incepand cu 01.10.2011;
  – reducerea cu 50% a procentului prevazut pentru indemnizatiile de conducere pentru salariatii incadrati in functiile de directori generali adjuncti, directori coordonatori de proiecte europene, director, revizor general, consilier, director adjunct, incepand cu 01.10.2011.
  Cu ceea ce a fost de acord fiecare sindicat in parte si cu ce nu, puteti afla din procesul verbal intocmit in urma intalnirii,

  Rate this:

  2 Votes

 3. Acaru' Paun

  Mda, iar federatiile sindicale din sistemul feroviar propun o greva de avertisment urmata de INCETAREA TOTALA a activitatii timp de 24 de ore, in semn de protest fata de dezinteresul guvernelor postdecembriste la adresa CFR. In acelasi timp federatia cere membrilor sai sa dea declaratii catre sefii de unitate prin care nu mai accepta sa faca ore suplimentare (ca tot nu se mai platesc conform CCM cel putin pana la final de 2011!!!). Deasemeni FNFMC cere administratiei o restructurare ADEVARATA la calea ferata, pe criterii concrete de acticitate!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s