Aberatii

Citeam zilele trecute despre faptul ca ASFR,din cadrul AFER (ce stufaris!),a retras certificatul de siguranta operatorului DB Schenker din cauza unei locomotive care… cica nu corespundea cerintelor de SC. Cata promptidudine!.S-au pus baietii pe treaba.

Probabil ca locomotiva avea roti patrate,nu corespundea Euro 1,functiona cu carbune… sau era prea performanta pentru infrastructura noastra.Altfel nu-mi explic de ce nu sunt retrase certificatele de SC de la toti operatorii privati care intradevar pun in pericol SC prin incalcarea GRAVA a instructiilor.Am subliniat GRAVA ,pentru ca ele sunt incalcate zilnic datorita starii jalnice a infrastructurii si a presiunii la care sunt supusi lucratorii CFR.Dar asta e o alta  discutie.

Locomotivele sunt intr-o stare jalnica,defectarea lor in linie curenta e tot mai frecventa,tonajele sunt depasite(nu pe hartie!),revizii tehnice efectuate in 5 minute,programare haotica ,personal slab pregatit (de obicei pensionari),care se odihnesc pe locomotive(!!!),etc.(va las pe voi sa mai completati).

In privinta odihnei au gasit solutia !Lucratorii CFR sunt pusi sa intrabe fiecare mecanic de la ce ora este in servici prin statia RTF.(buna ziua domnu mecanic…cum ati dormit azi noapte?.Va simtiti bine?),apoi sa noteze datele si sa le transmita la RC.Deci tot cei de la CFR sa le tina evidenta!.Si asta gratis!…in timp ce operatorii lor DORM bine merci.Bineinteles ca si la intrare in servici trebuie verificat,stiti voi! Asta este doar un aspect.

Prin similitudine cu infrastructura rutiera ,ganditi-va cum ar fi ca la fiecare intrare in judet sa stea un lucrator de la drumuri si sa va intrebe de “sanatate”,iar cand va urcati in masina sa dati un test de sobrietate in fata blocului, asistat de vecini?.Sigur exagerez dar in esenta e cam la fel.

La infrastructura rutiera AFER-ul lor,politia,mai testeaza cu fiola .da amenzi,puncte (a,nu!,pe alea le ia),suspenda carnetul.Cum ar fi ca “politia” noastra (si avem o armata!),sa-i testeze si pe ei…asa pur si simplu..cum ne testeaza pe noi.Daca il prinde cu orele expirate sa-i ia puncte,o data,de doua ori…apoi sa-i suspende “carnetul”.

Dar de ce sa se complice cand au lucratorii CFR la dispozitie,…gratis .

Anunțuri

Un gând despre “Aberatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s