Litigii de muncă

Instanta: Tribunalul Hunedoara
Obiect dosar: drepturi băneşti
Materia: Litigii de muncă
Stadiu procesual: Recurs
Parti: FEDERAŢIA NAŢIONALĂ FEROVIARĂ MIŞCARE COMERCIAL – F.N.F.M.C. BUCUREŞTI : Intimat
SOCIETATEA NAŢIONALĂ DE TRANSPORT DE MARFĂ”CFR MARFĂ”BUCUREŞTI : Recurent
Termene: 03/11/2009 Amânat
Solutie: Pentru comunicarea şi studierea actelor depuse la dosar,
08/12/2009 Amânat
Solutie: Pentru studierea notelor de şedinţă depuse la dosar,
26/01/2010 Amânat
Solutie: Pentru studierea notelor de şedinţă şi a actelor depuse la dosar şi pentru a se pune în discuţie excepţia lipsei calităţii procesuale active a unor membrii de sindicat şi a se face dovada dreptului de reprezentare a secretarului general al Federaţiei Naţionale Feroviară Mişcare Comercial Bucureşti,
23/02/2010 Încheiere
Solutie: amânată pronunţarea la 25.02.2010 pentru a da posibilitatea părţilor să depună la dosar concluzii scrise.
25/02/2010 Admis fond
Solutie: ADMIS ACŢIUNEA FORMULATĂ ŞI PRECIZATĂ, OBLIGAT PÂRÂTA SĂ PLĂTEASCĂ RECLAMANŢILOR MEMBRII DE SINDICAT AJUTORUL MATERIAL AFERENT ZILEI FEROVIARULUI PENTRU ANII 2006, 2007 ŞI 2008, ACTUALIZAT CU RATA INFLAŢIEI, FĂRĂ CHELTUIELI DE JUDECATĂ. 
Anunțuri

4 gânduri despre “Litigii de muncă

 1. 1

  După ce au tăiat sporurile, primele şi au redus programul de lucru de la cinci la patru zile, managerii celor trei societăţi feroviare au decis împărţirea preavizelor de concediere pentru mai mult de 4.000 de salariaţi. Astfel, până la jumătatea lunii iulie, din cele trei companii feroviare vor fi trimişi în şomaj peste 4.000 de ceferişti. Simultan cu împărţirea preavizelor, la CFR Marfă şi CFR SA au descins inspectorii Corpului de Control al Guvernului pentru a lua „la puricat” actele financiare din perioada 2008-2010 şi partea de activitate legată de resursele umane.
  Jale mare în sistemul feroviar. De la jumătatea lunii, peste 4.000 de salariaţi de la CFR Marfă şi CFR Călători au fost trecuţi pe lista şomerilor. Preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Gheorghe Frăţica, ne-a explicat că din 15 iunie au început să fie distribuite preavizele în cele opt regionale ale CFR Călători şi CFR Marfă. “La CFR Marfă este o listă cu aproximativ 2.700 de salariaţi, la CFR Călători sunt peste 1.000 de ceferişti. Până în prezent, La CFR Marfă s-au împărţit aproximativ 2.300 de preavize, iar la CFR Călători, 1.021 de oameni au primit hârtiile prin care au fost anunţaţi de trimiterea în şomaj. Spre sfârşitul săptămânii, vineri şi luni, alţi 815 salariaţi de la CFR SA urmează să primească preaviz. Problema este că nu s-a respectat nici unul dintre criteriile prevăzute în contractul de muncă. S-a dat afară cum au vrut şefii de gară sau alţi şefi. Cine s-a luat în gură cu şeful de gară a fost pus pe lista de restructurări”, ne-a declarat preşedintele FNFMC. Potrivit acestuia, din 6 iulie, cei 2.300 de salariaţi de la CFR Marfă nu vor mai avea loc de muncă. “Oamenii primesc ajutor de şomaj şi şase salarii compensatorii. Încă nu ştim cum îşi vor primi aceste salarii. Trebuie să negociem cu managerii celor trei societăţi feroviare pentru ca ceferiştii trimişi în şomaj să beneficieze de toate salariile într-o singură tranşă”, ne-a precizat liderul de sindicat.

  Gheorghe Frăţica a mai anunţat că 1.500 de salariaţi de la CFR Marfă, dintre cei 2.300 care au primit preavize, au dat statul în judecată. “Există foarte multe memorii depuse la cabinetele directorilor CFR Marfă, CFR SA şi CFR Călători. Vom avea o întâlnire cu ministrul transporturilor, Anca Boagiu, pentru a stabili modul privind plata salariilor compensatorii şi continuarea procedurilor de reorganizare”, a mai declarat preşedintele FNFMC.

  Pe de altă parte, vicepreşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Voicu Sala, a adăugat că există ceferişti care au primit preaviz şi se află în concediu de odihnă sau medical. “Există salariaţi care au primit preaviz şi nu au semnat nimic. Oamenii vor chema societăţile feroviare în justiţie”, a afirmat Voicu Sala.

  Pe holurile Ministerului Transporturilor se zvoneşte că ar putea fi anulate preavizele împărţite în Regionala CFR Marfă Craiova. “Ar putea exista un ordin al Guvernului privind anularea preavizelor de la Regionala CFR Marfă Craiova. Se duc lupte «la baionetă» pentru a fi renegociate listele de restructurări”, ne-au explicat surse din Ministerul Transporturilor.

  Corpul de Control al lui Boc a dat iama la CFR

  În perioada 15 iunie-1 iulie, o echipă formată din inspectori ai Corpului de Control al Guvernului verifică contractele financiare şi tot ceea ce ţine de resursele umane. “Controlul nu are legătură cu managementul privat cerut de Fondul Monetar Internaţional. Pe lângă partea financiară şi de resurse umane, inspectorii Corpului de Control al Guvernului verifică şi alte documente. În perioada 2008-2010, aceste societăţi au acumulat datorii. După finalizarea controlului se întocmeşte un raport în baza căruia se vor lua unele decizii”, ne-au spus reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s