CFR a anuntat ca va inchide pana la sfarsitul lui 2011 circa 1.000 de kilometri de cale ferata, iar peste 1.500 de salariati urmeaza sa-si piarda posturile, potrivit programului de restructurare al companiei.

Din cei 1.500 de salariati care vor fi disponibilizati, 812 isi vor pierde posturile prin masuri de reorganizare si 688 prin inchiderea a 40 de sectii de circulatie apartinand infrastructurii financiare neinteroperabile, secundare, informeaza Agerpres, citat de dcnews.ro. Prin reducerile de personal, chletuielile cu munca vie vor scadea cu 10 la suta, se arata in planul CFR SA.

In total, masurile de restructurare vor diminua cheltuielile CFR SA cu peste 333,14 milioane lei, iar arieratele se vor reduce cu 12 procente in 2011.

Concedierea a aproape 5.600 de angajati este prevazuta in bugetele pe acest an ale CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA.

Compania vizeaza, de asemenea, reorganizarea administrativa a retelei feroviare in 4 regionale, cu opt structuri teritoriale de exploatare, intretinere si reparatii.

Cele trei bugete sunt cuprinse in trei proiecte de HG ale Ministerului Transporturilor, care vor fi supuse spre aprobare. Potrivit unor informatii recente, Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze in acest an aproximativ 7.300 de angajati de la cele trei companii feroviare

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s