Guvernul a interzis firmelor care colecteaza fier vechi sa cumpere componente de cale ferata de la persoane fizice

Mai mult, operatori economici care realizeaza activitati de colectare a deseurilor industriale reciclabile risca sa-si piarda chiar autorizatia de colectare daca vor incalca aceasta regula.

„Contravenientul va achita, pe langa amenda contraventionala, si un tarif cu titlul tarif de despagubire, in cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare, in contul CN CFR SA, CFR Calatori sau CFR Marfa, dupa caz, si va reveni acesteia ca venit extrabugetar. Sumele incasate vor fi folosite numai in activitatea de reparatii, modernizare si investitii in infrastructura feroviara sau material rulant, dupa caz”, a declarat Ioana Muntean.

Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunilor se fac de persoanele imputernicite de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Interdictia este stabilita pentru o perioada de 2 ani de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta, iar termenul poate fi prelungit prin Hotarare de Guvern.

In ultimii ani, caile ferate romane au fost in nenumarate ori tinta hotilor de fier vechi, pe langa pagubele materiale acestia punand in pericol chiar circulatia trenurilor.

Anunțuri

4 gânduri despre “Guvernul a interzis firmelor care colecteaza fier vechi sa cumpere componente de cale ferata de la persoane fizice

  1. chiar azi am discutat despre o asemenea lege,intre ploiesti si bucuresti am inteles ca sa furat firul de contact,vă dați seama unde sa ajuns,trebuia să se interzică asemenea centre, pentru că se vor găsi subrefugii,

  2. garincea1

    Astia sant tampitei la cap!
    Exista asa ceva de cativa ani buni!,ce draq fac?,reinventeaza roata?

  3. Acaru' Paun

    Haida de! Si cum o sa-si dea seama ala de la centru’ de fier vechi ca, cuprul vine de la calea ferata? Sau ditamai firu’ de otel, fier sau mamaliga? A! Eclise, buloane, tirfoane, sina, mai merge… La noi nu e zi sa nu se fure cablul TTR! Mult mai eficient ar fi fost daca faptele respective erau asimilate actelor de terorism, sabotaj. Plus foc de voie, fara somatie… In timp ce eu ma scoleam magnetii erau „jmecherii” scolii, munca le da frisoane, si-acu tipa ca statul nu ii integreaza si nu le da de munca! La BUG baaa!

  4. ma asteptam sa sa se dea o ordonanta de urgenta prin care se interzice centrele de fier vechi in toate curtile,numai asa o sa dispara sau reduce furturile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s