Care este Contractul colectiv de munca aplicabil

http://www.youtube.com/watch?v=xyvENtB9ikY&feature=player_embedded

Anunțuri

Un gând despre “Care este Contractul colectiv de munca aplicabil

 1. garincea1

  CONSILIU NATIONAL FNF M/C
  In conformitate cu hotararea Comitetului Director al FNF M/C adoptata in sedinta din data de 28.02.2011, in perioada 09 -10 martie 2011 s-au desfasurat lucrarile Consiliului National al FNF M/C cu urmatoarea ordine de zi:

  SESIUNEA I – 09 MARTIE 2011.

  1.1. – Desemnarea reprezentantilor pentru intocmirea procesului verbal;
  1.2. – Prezentarea raportului privind activitatea desfasurata de Biroul Executiv al F.N.F. M/C in perioada noiembrie 2006 – februarie 2011;
  1.3. – Prezentarea sintezei rapoartelor de control ale Comisie de Cenzori privind executia bugetara a F.N.F. M/C, in perioada noiembrie 2006 – decembrie 2010;
  1.4. – Validarea hotararilor Comitetului Director al F.N.F. M/C privind primirea de noi membri, in perioada noiembrie 2006 – decembrie 2010;
  1.5. – Adoptarea noului Statut al F.N.F. M/C.

  SESIUNEA II – 10 MARTIE 2011.

  2.1. – Desemnarea membrilor Comisiei de numarare si validare a voturilor ;
  2.2. – Prezentarea Regulamentului de desfasurare al alegerilor ;
  2.3. – Prezentarea candidaturilor depuse pentru functiile eligibile in Biroul Executiv al F.N.F. M/C ;
  2.4. – Alegerea membrilor Biroului Executiv al F.N.F. M/C ;
  2.5. – Alegerea membrilor Comisiei de Cenzori ;
  2.6. – Adoptarea Rezolutiei privind obiectivele F.N.F. M/C in urmatorii patru ani .

  In urma sesiunii de alegeri desfasurata in data de 10 martie 2011, a fost ales, pentru un mandat de 4 ani, noul Birou Executiv al FNF M/C, cu urmatoarea componenta :
  – Presedinte – Fratica Gheorghe
  – Secretar General – Istrate Viorel
  – Primvicepresedinte finante-contabilitate – Mare Grigore
  – Primvicepresedinte – Presedinte ANSF – Molea Ion
  – Vicepresedinte organizare – Catila Cristian
  – Vicepresedinte cu probleme sociale – Stanciu Liviu Marian
  – Vicepresedinte Ramura Infrastructura – Spanu Gheorghe
  – Vicepresedinte Ramura Marfa – Epure Marian
  – Vicepresedinte Ramura Calatori – Gheorghe Victoras.

  In conformitate cu dispozitiile art. 45 din Statutul F.N.F. M/C, Uniunea Sindicatelor Libere Infrastructura-Marfa-Calatori Brasov si Uniunea Teritoriala a Sindicatelor Miscare Comercial Iasi, urmeaza sa-si desemneze cate un reprezentant pentru a indeplini functia de consilier in cadrul Biroului Executiv al F.N.F. M/C.

  De asemeni, urmare votului plenului Consiliului National a fost aleasa, pentru un mandat de 4 ani, Comisia de Cenzori a FNF M/C, cu urmatoarea componenta :
  – Man Dorin ;
  – Sonohat Elena ;
  – Iancu Dorina.

  In alta ordine de idei, a fost analizata evolutia conflictului de interese declansat la nivelul CNCF CFR SA si SNTFC CFR Calatori SA, si urmare a optiunilor exprimate de catre membrii de sindicat ai organizatiilor de sindicat membre ale F.N.F. M/C, a fost adoptata hotararea de declansare a grevei de avertisment la nivelul celor doua unitati feroviare in data de 16 martie 2011, in intervalul orar 07.00. – 09.00., in conditiile in care pana la data precizata nu vor fi incheiate contractele colective de munca la nivelul celor doua unitati feroviare precizate. Pentru asigurarea unitatii de actiune a federatiei, la nivelul SNTFM CFR Marfa SA, va fi declansata o greva de solidaritate in aceeasi data si in acelasi interval de timp.
  In conformitate cu dispozitiile art. 46 din Legea nr. 168/1999 – privind solutionarea conflictelor de munca, cele trei unitati de cale ferata au fost sesizate cu declararea grevei. Reproducem mai jos documente in cauza.
  Fata de modul de desfasurare a lucrarilor Consiliului National, aprecierea generala a fost pozitiva, in sensul ca au fost apreciate masurile organizatorice adoptate, continutul mapei de sedinta, cat si faptul ca alegerile s-au desfasurat in mod democratic, fiecare structura sindicala regionala avand desemnat cate un reprezentant in Comisia de numarare si validare a voturilor.
  Urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie adoptate o serie de masuri pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii organizatorice interne si de reprezentare a federatiei.

  SECRETAR GENERAL
  Istrate Viorel

  Nr. 51 /03/2011.

  COMPANIA NATIONALA DE CAI FERATE ’’CFR’’ S.A.
  Director General
  D-ul Ing. Ion STOICHESCU

  Va facem cunoscut ca, datorita esuarii negocierilor pentru incheierea noului contract colectiv de munca pentru anul 2011-2012, precum si faptului ca la concilierea conflictului de interese declansat la nivelul CNCF CFR SA, derulata in data de 24 februarie 2011 in prezenta reprezentantului Inspectoratului Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, partile implicate in negociere nu au realizat consensul, Consiliul National al Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial intrunit statutar in sedinta ordinara in data de 10.03.2011, a hotarat continuarea conflictului de interese cu declansarea grevei de avertisment pe timp de doua ore, in data de 16 martie 2011 in intervalul orar 07.00. – 09.00.
  In aceste conditii va solicitam sa intreprindeti masurile necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor si instalatiilor din subunitati, precum si a protectiei personalului feroviar de serviciu.
  Precizam ca Federatia Nationala Feroviara a desemnat reprezentantii sai pentru a fi prezenti in subunitatile unde vor fi oprite trenurile la data si in intervalul orar mentionate.

  Bucuresti, 11.03.2011.

  Cu stima,
  PRESEDINTE
  Fratica Gheorghe

  Nr. 52 /03/2011.

  SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CALATORI
  ’’CFR Calatori’’ S.A.
  Director General
  D-ul Ing. Liviu Cristian PESCARASU

  Va facem cunoscut ca, datorita esuarii negocierilor pentru incheierea noului contract colectiv de munca pentru anul 2011-2012, precum si faptului ca la concilierea conflictului de interese declansat la nivelul SNTFC ’’CFR Calatori’’ S.A., derulata in data de 23 februarie 2011 in prezenta reprezentantului Inspectoratului Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, partile implicate in negociere nu au realizat consensul, Consiliul National al Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial intrunit statutar in sedinta ordinara in data de 10.03.2011, a hotarat continuarea conflictului de interese cu declansarea grevei de avertisment pe timp de doua ore, in data de 16 martie 2011 in intervalul orar 07.00. – 09.00.
  In aceste conditii va solicitam sa intreprindeti masurile necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor si instalatiilor din subunitati, precum si a protectiei personalului feroviar de serviciu.
  Precizam ca, Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial a adoptat o serie de masuri organizatorice pentru buna desfasurare a evenimentului sus mentionat, dupa cum urmeaza :
  1). Pe perioada grevei birourile de informatii si birourile de relatii cu publicul vor functiona normal pentru informarea operativa a publicului calator ;
  2). Casele de bilete ale statiilor de cale ferata vor functiona numai pentru efectuarea eventualelor restituiri de tarife solicitate de catre calatorii care doresc sa renunte la calatorie ;
  3). Casele de bilete isi vor relua activitatea normala la ora 08.45., pentru a facilita procurarea de legitimatii de calatorie calatorilor care doresc sa calatoreasca cu trenurile care isi vor continua parcursul imediat dupa ora 09.00. ;
  4). Personalul de tren care deserveste trenurile de calatori, care urmeaza sa stationeze in intervalul orar 07.00.-09.00., va adopta toate masurile ce se impun a fi luate pe linie de siguranta a circulatiei, respectiv pe linie de informare a calatorilor aflati in trenurile respective ;
  5). In intervalul 07.00.-09.00. nu vor fi oprite trenuri in linie curenta ;
  6). In punctele de sectionare unde urmeaza sa stationeze trenurile, organizatiile sindicale vor desemna cate un reprezentant care va fi prezent pe toata perioada derularii grevei.

  Bucuresti, 11.03.2011.

  Cu stima ,
  PRESEDINTE
  Fratica Gheorghe
  Nr. 53 /03/2011.

  SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE MARFA
  ’’CFR Marfa’’ S.A.
  Director General
  D-ul Ing. George MICU

  Va facem cunoscut ca, datorita esuarii negocierilor pentru incheierea noilor contracte colective de munca pentru anul 2011-2012, precum si faptului ca la concilierea conflictului de interese declansat la nivelul SNTFC ’’CFR Calatori’’ S.A. si CNCF ’’CFR’’ SA, derulata in data de 23 februarie 2011 si 24 februarie 2011 in prezenta reprezentantului Inspectoratului Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, partile implicate in negociere nu au realizat consensul, Consiliul National al Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial intrunit statutar in sedinta ordinara in data de 10.03.2011, a hotarat continuarea conflictului de interese cu declansarea grevei de avertisment pe timp de doua ore, in data de 16 martie 2011 in intervalul orar 07.00. – 09.00.
  In vederea sustinerii revendicarilor salariatilor care isi desfasoara activitatea la CNCF CFR SA, respectiv la SNTFC CFR Calatori SA, in unitatile apartinand SNTFM CFR Marfa SA, se va organiza, in temeiul prevederilor Legii 168/1999 – privind solutionarea conflictelor de munca, o greva de solidaritate, in data de 16 martie 2011, in intervalul orar 07.00. – 09.00.

  Bucuresti, 11.03.2011.

  Cu stima ,
  PRESEDINTE
  Fratica Gheorghe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s