Angajaţii CFR intră în grevă de avertisment de două ore în 4 martie

Preşedintele Alianţei Naţionale Feroviare din România, Ion Molea, a declarat marţi că angajaţii CFR vor declanşa o grevă de avertisment la nivel naţional de două ore pe 4 martie, între orele 07.00-09.00, deoarece nu sunt de acord cu disponibilizările de personal la CFR Infrastructură şi CFR Călători.

„Miercuri avem concilierea la CFR Călători, iar joi la CFR Infrastructură pe contractele colective de muncă, ce au expirat la 31 ianuarie şi pe disponibilizările de personal stabilite. Chiar dacă vom semna contractele colective de muncă, nu suntem de acord, categoric, cu nicio disponibilizare de personal la cele două companii. Se pare că acest lucru este însă inevitabil şi, prin urmare, în data de 4 martie vom declanşa greva de avertisment la nivel naţional, între orele 07.00-09.00” a precizat Ion Molea.

În 15 februarie, sindicaliştii din domeniul feroviar declaraseră, la finalul unei şedinţe cu liderii PSD la Parlament, că angajaţii CFR ar putea să-şi întreruptă activitatea la nivel naţional în circa două săptămâni, dacă Guvernul nu va accepta termenii propuşi pentru noul contract colectiv de muncă.

„Astăzi suntem în situaţia conflictuală ca în maxim o săptămână – două, să înceteze activitatea la calea ferată. (…) Există un conflict de muncă deschis la cele trei unităţi de cale ferată pentru motivul că nu sunt de acord cu disponibilizările care se preconizează a fi făcute la calea ferată, pentru motivul că nu există contract (colectiv, n.r.) de muncă la cele trei unităţi, pentru motivul că noua organizare pe care vor să o pună în practică acum nu are în spate nimic eficient şi nu aduce nimic bun din punct de vedere financiar. Noi suntem în perioada de conciliere cu prezentanţii ministerului Muncii şi ai ministerului Transporturilor, dacă răspunsul va fi negativ la ceea ce am spus eu, categoric oamenii au hotărât că vor întrerupe activitatea”, a spus atunci preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.

O zi mai târziu, în 16 februarie, CFR Marfă anunţa că a fost semnat noul Contract Colectiv de Muncă valabil pentru anul 2011, în urma negocierilor colective purtate între administraţie şi partenerii sociali. Potrivit CFR Marfă, toate federaţiile sindicale reprezentative la nivelul SNTFM CFR Marfă au căzut de acord asupra clauzelor noului Contract Colectiv de Muncă.

3 gânduri despre “Angajaţii CFR intră în grevă de avertisment de două ore în 4 martie

 1. Anonim

  1. Adica cu disponibilizarea prostilor de la marfa sunt de acord?[vezi titlu}
  2. cum dracu pot minti in halul asta, caci BVC la marfa nu a fost aprobat, deci fara asta nu poate exista ccm [tot dupa spusele liderilor de sindicat].
  3.CONCLUZIA:ccm la marfa nu exista ,ca de altfel nici la celelalte societati cfr. si se asteapata asumarea raspunderii guvernului pe noul cod al muncii si atunci o sa spuna liderii ca nu se mai poate face nimic.Clar ,personalul cfr marfa a fost vandut de liderii de sindicat.Pazea colegi de la calatori si infra, urmati si voi ,caci avem aceeasi lideri.

 2. Acaru' Paun

  Abia luni, 28.02 CD al FNFMC hataraste daca se intra in greva de avertisment pe 4.03. Tot de luni se distribuie la CNCFR autorizatii si permise de calatorie exclusiv clasa II-a pt toate functiile. Inca se discuta care ar fi forma legala si corecta de impozitare a acestora.

 3. Acaru' Paun

  Lunea viitoare greva de avertisment de la 7.00 la 9.00. Asa graita CD al FNFMC.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s