NOTA INFORMATIVA

Post by Atanasiu D

La data de 08 decembrie 2010 a avut loc sedinta Comitetului Director al FNF M/C. Pe agenda de lucru a sedintei s-au regasit urmatoarele teme:

1). Informare cu privire la reorganizarea si restructurarea unitatilor de cale ferata. In contextul declaratiilor oficialilor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii privind necesitatea echilibrarii economico-financiare si reducerea datoriilor acumulate, conducerile celor trei unitati de cale ferata au fost insarcinate cu elaborarea de programe de restructurare si reorganizare.

In momentul de fata programele de restructurare si reorganizare sunt in faza de elaborare, nefiind finalizate cu masuri de reorganizare structurala sau restructurari de activitati sau personal.

In urma discutiilor purtate de reprezentantii FNF M/C cu managementul celor trei unitati de cale ferata, aprecierea generala a fost ca in cursul anului 2010 nu se vor aplica eventuale masuri din categoria celor enuntate mai sus.

In ceea ce priveste curentul creat conform caruia se va proceda la o modificare structurala operata la CNCF CFR SA si SNTFC CFR Calatori SA, in sensul desfiintarii unor structuri regionale, pana la acest moment conducerile celor doua unitati feroviare au realizat doar o serie de simulari, al caror rezultat urmeaza a ne fi comunicat.

Reprezentantii FNF M/C prezenti la dezbaterile organizate la nivelul unitatilor feroviare amintite, au reiterat punctul de vedere exprimat in cadrul intalnirilor realizate cu conducerea MTI, argumentand de fiecare data necesitatea mentinerii actualei structuri organizatorice, ca factor determinat in realizarea atat a unui act de administrare eficient cat si in adoptarea si aplicarea celor mai eficiente masuri operationale pentru realizarea actului de transport pe calea ferata.

2). Informare cu privire la negocierea noilor contracte colective de munca la nivelul unitatilor de cale ferata. La data de 07.12.2010, urmare invitatiei adresata de catre CNCF CFR SA SI SNTFC CFR Calatori SA, au avut loc primele intalniri intre conducerile celor doua unitati feroviare si organizatiile sindicale reprezentative, realizandu-se astfel debutul negocierilor pentru incheierea de noi contracte colective de munca, ocazie cu care s-a solicitat o serie de documente care sa permita realizarea unui proces de negociere real. Urmatoarele sesiune de negocieri la cele doua unitati precizate mai sus va avea loc in data de 16.12.2010.

De asemeni, SNTFM CFR Marfa SA a adresat o invitatie organizatiilor sindicale reprezentative in legatura cu demararea procesului de negociere pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca, pentru data de 17.12.2010.

In acest context Comitetul Director al FNF M/C a nominalizat echipele care vor reprezenta federatia in cadrul procesului de negociere la toate cele trei unitati de cale ferata, fiecare uniune teritoriala avand reprezentanti pentru toate ramurile de activitate feroviara.

3). Informare cu privire la demersurile FNF M/C in legatura activitatea curenta.

Cei prezenti au fost informati in legatura cu urmatoarele demersuri pe care federatia le realizeaza in prezent :

– acordarea ajutorului material copiilor salariatilor feroviari cu ocazia sarbatorilor de craciun ;

– acordarea ajutoarelor sociale aferente dosarelor formulate de catre membrii nostri de sindicat catre comisiile paritare organizate la nivelul unitatilor de cale ferata, respectiv catre Consiliile de Administratie ;

– acordarea si dupa data de 01 ianuarie 2011 a abonamentelor scolare pentru copii salariatilor feroviari cuprinsi in diverse forme de scolarizare ;

– identificarea solutiilor de aplicare a sentintelor judecatoresti cu privire la acordarea retroactiva a premierei ocazionate de Ziua Feroviarului pe anii 2006-2008, inclusiv prin incheierea unor protocoale cu conducerea celor trei unitati feroviare ;

– identificarea resurselor financiare de plata a drepturilor salariale integrale si la timp pana la sfarsitul anului 2010.

4). Aprobarea afilierii de noi membrii la FNF M/C.

In conformitate cu prevederile statutului FNF M/C si ale Legii 54/2003, Comitetul Director a aprobat afilierea la FNF M/C a urmatoarelor sindicate :

– Sindicatul Liber al Feroviarilor din Gara de Nord.

– Sindicatul TESA – CNCFR, SNTFM, SNTFC.

PRESEDINTE

Gheorghe Fratica

 

Anunțuri

Un gând despre “NOTA INFORMATIVA

  1. gore

    Liderii Federatiei nu pot negocia un drept al salariatilor cistigat in instanta,mandatul lor s-a incheiat odata cu decizia definitiva si irevocabila a Curtilor de Apel.Neexecutarea unei hotariri judecatoresti este o fapta penala pedepsita cu inchisoare de la 3la 6 ani.Obstructionarea justitiei prin protocoale ilegale intra sub incidenta aceleiasi pedepse penale.Jos cu hotii care pretind ca ne reprezinta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s