Sucursala CFR Marfa Timisoara a fost mutata la Craiova !

Liderul sindicatului mecanicilor de locomotivă, Ioan Boloş, confirmă informaţiile. El susţine că decizia de a muta Sucursala CFR Marfă Timişoara la Craiova a fost luată vineri, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al acestei societăţi şi a fost pusă în practică, marţi.

„Vineri după-masă, membrii Consiliului de Administraţie al CFR Marfă au decis reorganizarea. Marţi, într-adevăr, a fost închisă şi urmează să fie mutată la Craiova. Decizia e cel puţin ciudată deoarece Regionala CFR Timişoara avea în subordine cea mai lungă reţea de căi ferate.Vor urma şi sucursalele CFR Călători şi CFR Infrastructură”, a spus Boloş.

În opinia liderului sindical, această decizie va avea repercusiuni asupra angajaţilor Regionalei CFR Timişoara, care vor fi primii afectaţi de restructurările dispuse de Guvern. Mai mult, de acum înainte, cum toate deciziile se vor lua la Craiova, este posibil ca şi unele investiţii în vestul ţării să fie diminuate.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA au venit cu precizări legate de soarta Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timişoara în cursul zilei de marţi, după informaţiile lansate de liderii PSD Timiş şi cei ai sindicatelor.

„Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara (SRCF Timişoara) nu se desfiinţează, angajaţii urmând să îşi desfăşoare activitatea în mod normal, în continuare, şi din 3 noiembrie a.c. Menţionăm că în prezent la nivel central se poartă discuţii pe marginea programului de restructurare şi reorganizare a companiei, administraţia analizând mai multe variante de lucru. În momentul în care administraţia şi reprezentanţii sindicatelor vor agrea o variantă finală, care să aibă ca rezultat revitalizarea economică a companiei, aceasta va fi comunicată oficial”, a arătat şefa Biroului de presă al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA,

Sursa: aradon.ro

3 gânduri despre “Sucursala CFR Marfa Timisoara a fost mutata la Craiova !

  1. Acaru' Paun.

    Mai mult decat atat, proiectiile bugetare pentru 2011, la nivelul Ministerului Transporturilor, nu mai cuprind entitatea numita SNTFM. La celelalte componente ale sistemului feroviar este batuta in cuie diminuarea bugetelor cu plata drepturilor salariale cu 25%. Modalitatea de punere in practica a acestei masuri, inca nu. Fie cu totii vom avea mai butini bani cu cel putin procentul sus mentionat, fie se vor face disponobilizari care sa acopere diminuarea. In acest timp federatiile sindicale feroviare tac, nu marjeaza la greva generala de 4 ore din 3 noiembrie, chipurile negociaza, dar vom avea un nou an in care vom mai pierde cate ceva din drepturi. Majorarea salariala de anul acesta (cat a fost?) deja s-a pierdut prin cresterea de preturi la toate cele. Si cand tara arde, macar de forma, chiar si pe acest site, era cazul sa vad mai multe luari de pozitie, comentarii, propuneri. Adica? Ce ziceti de o greva spontana de Craciun?

  2. Didi

    Acest site ramane deschis tuturor luarilor de pozitie (in limita bunului simt).Din pacate oamenii nu nu au curajul sa-si exprime doleantele si nemultumirile (sau nu vor),nici macar sub protectia anonimatului care este oferit de acest site!…De necrezut!.Mult respect Acaru’Paun !

  3. Mesager Tarabostes

    Probabil este vorba si de lipsa de curaj a unor colegi, care sunt foarte vehementi pe la colturi. In cea mai mare masura cred,insa, ca acea lehamite care a cuprins intreaga societate romaneasca este reflectata si in activitatea feroviarilor. Din pacate prin aceasta atitudine vom pierde cu totii si asta pe mana noastra. Va trebui sa asteptam, noi cei care inca mai indraznim, sa le ajunga cutitul la os. Din pacate multe aspecte ale raului nu vor mai putea fi solutionate atunci. Insa sa nu ne mai amagim. Daca se petrece o crima in fata blocului tau si nu anunti organele competente,si se afla acest fapt esti partas la crima. Tot asa daca noi vedem si intelegem ce ni se intampla si nu reactionam, suntem partasi la tot ce ni se intampla. Suntem la fel de vinovati in ochii posteritatii. Priviti: nu suntem capabili sa schimbam conducerea sindicatelor.Toate aceste sindicate si-au atins limita de competenta de mult timp, sunt santajabili cu totii si au interese personale, interese care nu sunt aceleasi cu ale noastre ale membrilor de sindicat. Ne complacem in aceasta situatie in loc sa-i schimbam cu oameni onesti, integri si mai ales nesantajabili, pe care administratia si guvernantii nu-i au la mana cu nimic. Acesta este primul pas ce trebuie facut si dintr-o data cartile s-ar face din nou. Alt joc… Prin asta s-ar revigora miscarea sindicala in ansamblul ei, membrii ar fi mai determinati sa sustina PANA LA CAPAT liderii in demersurile lor. Ar avea incredere.Nu pe guvernanti trebuie sa fim suparati, ca sa zic asa. Ei sunt niste internationalisti, cozi de topor care doar vorbesc romaneste insa nu au mama nu au tata (numai socrii), isi urmaresc un program ce le-a fost impus care este in stransa legatura cu globalizarea si statul planetar ( pentru cunoscatori!), fac ceea ce sunt setati sa faca. Noi suntem cei care trebuie sa marsam, sa luam atitudine, sa ne opunem pana la capat (vezi Grivita) pentru ca a noastra este tara,inteprinderea, familia, nu a lor. Ei pot renunta in orice clipa la tot ce au aici, in tara, si isi vor lua viata de la capat in cine stie ce colt de lume avand milioane de euro in conturi, in timp ce noi ne masuram saracia dintre avans si plata prin codrul de paine ce il putem pune pe masa copiilor nostri. Eu nu ma voi ascunde: sunt Andrei Adrian, mecanic de locomotive la PAE Petrosani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s