INALNIRE SINDICATE- M.T.I ANCA BOAGIU

29 septembrie 2010

Post by Atanasiu

Anca Boagiu: Dialogul cu sindicatele va continua pentru identificarea soluţiilor de redresare a companiilor de cale ferată

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a avut in data de 28 septembrie a.c., o întâlnire cu liderii sindicatelor din companiile de cale ferată aflate sub autoritatea Ministerului. În urma acestei întâlniri s-a convenit continuarea dialogului social în contextul nevoii de restructurare şi eficientizare a activităţilor acestor companii, în conformitate şi cu ţintele prevăzute în acordul semnat de Guvernul României cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.
„Am salutat deschiderea sindicatelor pentru identificarea soluţiilor de redresare a companiilor de cale ferată, aflate acum într-o situaţie financiară extrem de dificilă. Continuarea programului de restructurare este singura şansă de salvare a companiilor şi, oricât de dureroase ar fi disponibilizările de personal, riscul ca aceste companii să intre în faliment este foarte mare având în vedere actuala situaţie de colaps financiar la calea ferată. Prin urmare, dacă aceste companii ar intra în faliment, am fi nevoiţi să disponibilizăm tot personalul de la calea ferată, nu doar câteva mii. Pentru aducerea companiilor de cale ferată pe linia de plutire este nevoie de implicarea tuturor părţilor. Prin ordin de ministru am modificat contractele de mandat ale directorilor de companii astfel încât aceştia să îşi asume direct realizarea ţintelor de eficientizare. În acelaşi timp, împreună cu sindicatele, vom conveni un program mai larg de redresare a companiilor punând accent pe investiţii, pe reducerea cheltuielilor şi pe o mai bună colectare a veniturilor. Investiţiile presupun în primul rând accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene pentru sistemul feroviar. Nu vom reuşi peste noapte să readucem aceste companii la situaţia din 2000, ultimul an când au funcţionat fără pierderi, dar acest plan de eficientizare este unica şansă pe care o avem pentru salvarea lor”, a declarat ministrul Anca Boagiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s