Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze 12.800 de angajati din sectorul feroviar

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din sectorul feroviar.

Astfel, cei mai multi disponibilizati vor fi la CFR Marfa (5.000 de angajati), urmata de CFR Calatori, cu 3.900 de salariati, CFR SA, cu 2.900 de persoane, si Electrificare CFR, cu 1.000 de concediati.

In perioada martie-aprilie, MTI a disponibilizat 10.361 de persoane din cauza situatiei economico-financiara a companiilor care nu mai permite continuarea activitatii fara aplicarea unui program de restructurare si reorganizare.

Cei mai multi salariati au fost disponibilizati de la CFR Marfa (6.700), urmatoarele doua companii in functie de numarul concedierilor fiind CFR Calatori (1.100) si Intretinere si Reparatii Vagoane „CFR IRV” (800).

Acestia vor primi pe langa indemnizatia de somaj, o suma de doua ori mai mare decat salariul mediu net pe economie, la data desfacerii contractului de munca, la care se adauga un venit lunar de completare pentru o perioada de 12-15 luni.

2 gânduri despre “Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze 12.800 de angajati din sectorul feroviar

 1. muma lor de HOTI!

  In primul rand,daca se privatizeaza CFR Marfa,de ce mai e nevoie sa disponibilizeze de la ei?
  In al doilea rand ,pana cand restructurarea nu se face din personalul angajat pe criterii politice in primul rand,apoi din cadrul ministerului,a regionalelor si poate in mai mica masura, a regulatoarelor,calea ferata va merge la fel de rau,sau din rau in mai rau!
  Sa nu mai spun ca s-a umplut CFR-ul de incompetenti(in special inginerasi de astia ajunsi direct sefi,care pana sa ajunga la calea ferata,au vazut trenul doar la TV,sau au mers o data ,de doua ori cu trenul ,in viata lor!),dar se dau foarte destepti,reinventeaza roata,si dau tot felul de ordine in teritoriu ,aberante ,cuprinse deja in instructii sau mai rau,in afara instructiilor(regulamente,mai nou!).Si toate astea pe bani destul de multi!
  P.S.Apropo de disponibilizari!
  Parerea mea e, ca sant prea multi sefi de gara,raportat la nr. de personal din subordine si platiti mult,mult prea bine pt. activitatea pe care o au la gara,indiferent de ramura din care fac parte!
  Amintiti-va activitatea unui sef de gara, de dinainte de `89 si vreo 10 ani dupa `89 si apoi comparati!

 2. atanasiu

  Adevarat.Barna Tanczos ministru secretar de stat la transporturi 2007-2009.acum ministru secretar de stat la agricultura, deci conteaza ce ai in straita nu!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s