Intalnire patronat-sindicate 27.07.2010

Ca urmare a invitatiei administratiei nr.8/1.1/1867/2010, in data de 27.07.2010, s-au intrunit membrii comisiei mixte patronat sindicate la nivel CNCF-CFR–S.A.

Administratia prezinta urmatoarea propunere:

1. Suspendarea la solicitarea reclamantilor  a judecarii tuturor proceselor in cauza aflate pe rolul instantelor de judecata.

-se are in vedere stoparea cheltuielilor ocazionate de expertizele judiciare de specialitate dispuse din oficiu de instantele de judecata, cat si a cheltuielilor conexe reprezentand cheltuieli de judecata, taxe postale etc.

2. Suspendarea solicitarilor de executare silita in cauza, precum si a executarilor silite in curs, in vederea stoparii cheltuielilor ocazionate de executare cat si evitarea executarii patrimoniale a CNCF’CFR” -S.A (mobiliara- imobiliara).

3. Intocmirea de tabele nominale cu salariatii CNCF .CFR-SA. in care sa fie

evidentiate:

-categoriile de drepturi conform CCM;

-la rubrica observatii se vor face urmatoarele mentiuni:

-salariatii care au primit drepturile in baza sentintelor civile definitive si

irvocabile:

-salariatii care nu au primit drepturile si sunt reclamanti in dosare juridice

solutionate prin sentinte civile definitive si irevocabile;

-salariatii care sunt raclamanti in dosare juridice allate pe rolul instantelor de judecata;

-salariati care nu sunt reclamanti in dosare juridice.

Se va intocmi in paralel si anexat la tabelul nominal, un tabel ERATA in care sa vor mentiona eventualele rectificari ale erorilor din tabele, pe principiul rectificarii erorilor in carnetul de munca..

Tabelele vor fi semnate de:

-intocmitori ( serviciile financiare regionale si subunitati in colaborare cu oficiiile juridice si serviciile resurse umane regionale)

-directori regionali;

-reprezentanti ai sindicatelor la nivel regional, si vor fi vizate de

compartimentele financiar, resurse umane si oficiul juridic, la nivel regional.

Tabelele regionale sa vor centraliza in centralul CNCF .CFR· SA,

4. Acordarea CNCF CFR SA a unui termen de gratie de 1 an de zile de la data semnarii prezentului protocol, privind plata sumelor cuantificate conform tabelelor de la p. 3.

5. Dupa expirarea termenului de gratie. plata sumelor respective sa va face esalonat,  pe 0 perioada de 3 ani, in rate lunare.

Avand in vedere cele prezentate mai sus, directorul general al CNCF CFR-SA. face urmatoarele propuneri: suspendarea de catre reclamanti a litigiilor aflate pe rolul instantelor de judecata pe o perioada de 1 luna si jumatate la care sa isi dea acordul si CNCF CFR” SA.; In intervalul de suspendare  se vor intocmi tabelele nominale cu salariatii, in care sa se evidentieze pentru fiecare salariat in parte, sumele cuantificate a drepturilor salariale restante recunoscute de catre CNCF „CFR” SA;

Se face apel la reprezentantii sindicatelor sa nu mai introduca noi actiuni in instanta pentru acordarea drepturilor salariale restante, CNCF „CFR-SA recunoscandu-te aceste drepturi prin intocmirea tabelelor nominale prezentate mai sus.

Reprezentantii FNFMC prezinta urmatorul punct de vedere

FNFMC a luat act de propunerile prezentate de catre Domnul Director General al CNCF ..CFR” SA referitor la faptul ca doreste suspendarea la solicitarea reclamantilor a tuturor proceselor in cauza aflate pe rolul instantelor de judecata ce au obiect acordarea drepturilor salariale restante pe anii 2006, 2007, 2008 (ajutorul material de Ziua Feroviarilor).

Punctul de vedere al Federatiei FNFMC este ca nu suntem de acord cu suspendarea proceselor si nici nu putem stopa introducerea de noi actiuni in instanta pentru obtinerea drepturilor salariale restante.

Avand in vedere situatia financiara precara a CNCF „CFR” SA dublata de criza financiara vom informa salariatii membrii de sindicat  solicitarea companiei privind suspendarea proceselor si a celorlalte propuneri din procesul verbal, iar decizia va apartine acestora.

Dupa informarea si consultarea membrilor de sindicat. vom prezenta un punct de vedere catre CNCF „CFR” SA.

De asemenea, pana luni 02.08.2010, solicitam 0 situatie nominala cu toti salariatii care au primit drepturile salariale restante in urma proceselor castigate in instanta si sumele platite aeestora, referitoare la ajutorul material de Ziua Feroviarilor, tichete de masa si salariul suplimentar.

Reamintim ca s-a ajuns in aceasta situatie datorita faptului ca la timpul respectiv conducerea companiei nu a respectat prevederile salariale din CCM

Anunțuri

Un gând despre “Intalnire patronat-sindicate 27.07.2010

  1. atanasiu

    ATENTIE Ministerul Transporturilor a adoptat „Ordinul pentru aprobarea normelor privind implementarea și dezvoltarea sistemului de menținere a competențelor profesionale pentru personalul cu responsabilități în siguranța circulației și pentru alte categorii de personal ce desfășoară activități specifice în operațiunile de transport pe căile ferate din România” ORDINUL 551 DIN15.07.2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s