“Decizie de concediere contestata. Angajator obligat sa plateasca despagubiri de 1.000.000 RON”

Cazul este real: un angajat si-a chemat in instanta fostul angajator acuzandu-l de concediere nelegala. A castigat si a obtinut drepturile salariale cuvenite plus DESPAGUBIRI in valoare de 1.000.000 (da, un milion!) de lei. Precedentul a fost creat…

Litigii de munca pe banda rulanta

 • In fiecare zi in Romania sunt dati in judecata sute de angajatori. 87% dintre procese sunt castigate de angajati.
 • Completele de judecata specializate pe dreptul muncii sunt asaltate de litigii de munca, multe dintre ele vizand concedierea nelegala.
 • Tribunalul Bucuresti este lider in privinta litigiilor de munca. Zilnic sunt pe rol o suta de procese.
 • Numai in 2009 au fost inregistrate in tara aproape 50.000 de litigii de munca. In general, reclamantii cheama in instanta companiile la care au lucrat pentru nereguli in privinta drepturilor salariale sau pentru nelegalitatea concedierilor colective sau individuale.
 • Marea majoritate a litigiilor de munca existente pe rol sunt initiate de angajati si castigate de angajati.

De ce castiga angajatii majoritatea proceselor?

 • Pentru ca legislatia muncii este ambigua si lasa loc interpretarilor.
 • Pentru ca angajatul este privit cu mai multa toleranta de catre judecator, el fiind perceput ca partea mai slaba, cea care are nevoie de protectie.
 • Pentru ca litigiile de munca au un regim special: sunt scutite de taxa de timbru (deci angajatul nu trebuie sa-si puna problema cheltuielilor de judecata) iar termenele de judecata trebuie sa fie scurte, de maximum 15 zile (pentru a se evita tergiversarea solutionarii proceselor).
 • Pentru ca actualul Cod al muncii favorizeaza angajatii. Patronatele sustin necesitatea revizuirii Codului muncii. Dar pana sa fie Codul muncii revizuit, ce e de facut?
Anunțuri

2 gânduri despre ““Decizie de concediere contestata. Angajator obligat sa plateasca despagubiri de 1.000.000 RON”

 1. LA CFR MARFA SE DA AFARA CUM VREA DIRECTORUL REGIONALEI GALATI BOURCEANU ANDONE. TRIBUNALUL GALATI NU REZOLVA CAZURILE. AM CASTIGAT PROCESUL CU CFR MARFA IAR LA PRONUNARE AU CASTIGAT CFR MARFA.AM AVUT MULTE ACTE CU CARE AM DOVEDIT CA CFR MARFA NU ARE DREPTATE SI CFR MARFA NU A AVUT 1(UN) ACT DOVEDITOR.

  TRIBUNALUL GALATI ESTE CORUPT

 2. Admin

  Nu va lasati intimidati de niste instante corupte,continuati sa luptati pentru drepturile voastre,cereti asistenta juridica de la organizatiile sindicale locale (normal ar trbuii sa va ajute).Unii au obtinut bani multi si meritati de pe urma abuzurilor facute de aceste marionete incompetente carora unii le spun „directori”.Nu pot sa va urez decat perseverenta.Daca reusiti sa intoarceti rezultatul in favoare dvs ,puneti-i la plata !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s