Salariu mediu

salariu mediu(clik aici)

Post by Atanasiu

Anunțuri

2 gânduri despre “Salariu mediu

 1. atanasiu

  Potrivit art. 73 coroborat cu art. 61 lit. c) si d), respectiv cu art. 65 si art. 66 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, salariatul beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare la concediere:

  • in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a sa, fapt ce nu permite indeplinirea atributiilor corespunzatoare locului de munca ocupat;
  • in cazul in care nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat (fac exceptie persoanele care se afla in perioada de proba;
  • pentru motive care nu tin de persoana sa, din unul sau mai multe motive fara legatura cu el (se are in vedere atat concedierea individuala cat si cea colectiva).

  Acest termen de preaviz a fost majorat la 20 de zile lucratoare, potrivit art. 74 alin. (2) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006.

  Dreptul la preavizul de 20 zile lucratoare in cazul concedierilor pentru motivele de mai sus este al tuturor salariatilor din tara, indiferent daca la nivelul unitatii in care sunt incadrati exista sau nu contract colectiv (a se vedea art. 247 din Codul muncii).

  Tot in baza art. 247 din Codul muncii, in fiecare contract individual de munca din tara, intra de drept, pentru situatiile aratate, dispozitiile art. 74 alin. (3) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006 care stipuleaza: “In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s