Guvernul a autorizat inceperea disponibilizarilor la companiile din subordinea CFR

Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind compensatiile acordate salariatilor din sectorul feroviar si a dat astfel unda verde pentru inceperea disponibilizarilor la societatile apartinand de CFR. Societatile de stat din domeniul feroviar au anuntat ca vor concedia in acest an, incepand cu 1 martie, 10.342 de angajati.
Potrivit ordonantei aprobate astazi de Guvern, persoanele disponibilizate vor primi si un venit lunar de completare, dupa incheierea perioadei de somaj, daca in acest interval nu si-au gasit un nou loc de munca. Proiectul initiat de Ministerul Transporturilor prevede ca persoanele care au o vechime in munca de pana la 15 ani vor primi venitul de completare timp de 12 luni, cei cu o vechime cuprinsa intre 15 si 25 de ani, 13 luni, iar persoanele ce au o vechime de peste 25 de ani vor primi venitul de completare timp de 15 luni.
Venitul lunar de completare se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica (INS), si nivelul indemnizatiei de somaj.

Sursa: Mediafax

3 gânduri despre “Guvernul a autorizat inceperea disponibilizarilor la companiile din subordinea CFR

  1. adam

    Ce interes are FMI ca la noi ( de fapt,oriunde ) sa mearga treaba bine?daca treaba merge bine,nimeni nu mai are nevoie de ei,si astfel se autodesfiinteaza,nemaiavand obiectul de activitate-sa te imprrumute si sa te faca dependent de ei.Asa ca…vedea-i-as pe cei de la FMI facand manevre la CFR,sa vada si ei de jos,de la nivelul sinei ce inseamna banul,nu de pe scaune directoriale.

  2. disperatul

    nu vreau sa supar pe nimeni ,dar inca nu s-a adoptat ordonanta,cel putin nu in sedinta de guvern de ieri,si miercuri oricum nu a fost sedinta caci au fost in moldova. nu credeti? intrati pe site-ul guvernului si vedeti ca nu s-a adoptat.

  3. Admin

    Sigur nu s-a adoptat nimic , inca, in guvern,dar probabil ca aceasta autorizare e o procedura inainte de adoptare.Cine mai stie….?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s