CFR Marfă va disponibiliza cei 6.300 de angajaţi de la 1 martie 2010

CFR Marfă a depus la Inspectoratul Teritorial al Muncii solicitarea de disponibilizare a circa 6.380 de angajaţi ai companiei, urmând ca din martie disponibilizările să fie efective, a declarat luni (11 ianuarie 2010), Mihai Frăsinoi, directorul general al CFR Marfă.

‘Am depus la ITM notificarea cu planul de disponibilizare, care prevede ca undeva în jurul datei de opt februarie să fie dat preavizul, iar de la 1 martie concedierile să fie efective’, a precizat Frăsinoi. Sindicatele au anunţat că vor contesta , dar marea problemă este că în Contractul Colectiv de Muncă nu sunt prevăzute plăţi compensatorii pentru disponibilizaţi, iar dacă Executivul nu alocă sume pentru aceste plăţi, atunci angajaţii vor fi disponibilizaţi fără a primi niciun ban.. Sindicatele au reacţionat imediat. „Contestăm în totalitate programul. Vom cere suspendarea punerii in aplicare a lui. CFR Marfă ar trebui să acorde măcar şase salarii medii brute pe unitate conform contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unităţi feroviare sau la nivel de ramura  a transporturilor, in caz de disponibilizare”, spune Iulian Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă. Sindicaliştii vor decide pe 27 ianuarie dacă declanşează sau nu greva.

În urma restructurării căii ferate, circa 11.000 de oameni ar putea fi disponibilizaţi, dintre care 1.370 de la CFR Călători, 1.000 de angajaţi ai CFR SA şi 8.500 de la CFR Marfă. De la începutul anului, alţi 4.700 de angajaţi din cele trei companii au fost pensionaţi. Societatea CFR Marfă este deţinută în totalitate de statul român, prin MTI.

Anunțuri

6 gânduri despre “CFR Marfă va disponibiliza cei 6.300 de angajaţi de la 1 martie 2010

 1. disperatul

  pai asteapta probabil data de 8 februarie cand oricum vom afla fiecare din preaviz,si atunci o sa fie si liderii si administratia linistiti si nestresati de noi.

 2. Admin

  Imi pare rau dar pt vagoane nu il am.Pt statii e aproape la fel cu cel pe care l-am pus pe blog(vezi arhiva octombrie) insa se fac modificari in fiecare zi .

 3. disperatul

  Adminu-le nu cumva ma poti lumina si pe mine,cu toate ca nu sunt din sind vostru si nici macar de pe regionala voastra,dar poate ai mai multe date, eu sunt dintr-o st din complexul ploiesti de la comercial.

 4. disperatul

  din pacate pentru colegii de la calatori ,nici ei nu scapa de disponibilizari. azi 14 ian administratia a notificat disponibilizarile la calatori,cca 1000 suflete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s