Constantin Axinia a fost demis din funcţie

Astăzi, 9 octombrie, Radu Berceanu, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, l-a demis pe Constantin Axinia din funcţia de subsecretar de stat responsabil de infrastructura feroviară, numindu-l pe Gheorghe Popa în funcţia de secretar de stat pe probleme de infrastructură feroviară.
„Domnul subsecretar de stat Constantin Axinia, care conducea acest departament, prin acordul părţilor o să primească o altă însărcinare. Am facut Primului Ministru, Emil Boc, propunerea ca domnul Gheorghe Popa să devină secretar de stat pentru transportul feroviar. Acesta până de curând a fost liderul federaţiei sindicale „Mişcare-Comercial”. Este un om care lucrează de 24 de ani în domeniul căilor ferate, un om la care eu am apreciat echilibrul şi faptul că dorea să se rezolve în beneficiul căilor ferate, sistemului feroviar anumite lucruri pe care noi le-am discutat cu sindicatele. Sper să facem o echipă foarte bună deoarece principala problemă a căilor ferate este legată de finanţare şi nu este o problemă internă ” a declarat Radu Berceanu.
„Noi avem o opinie comună şi împreună trebuie să încercăm să o transformăm în realitate. Din păcate, faţă de ţările din UE, în România calea ferată e mai puţin finanţată. În statele UE şi nu numai, se acordă subvenţii pentru transportul feroviar de călători, numai că acestea sunt atât cât trebuie să se acopere diferenţa dintre costurile de operare şi încasările reale. La noi, mereu această sumă a fost una mult mai mică, iar de aici au rezultat efecte în lanţ CFR Călători nu a putut să plătască TUI către CFR SA, nu a plătit motorina sau energia electrică, iar efectele negative au creat probeleme în sistemul feroviar”, a punctat ministrul Berceanu.
Tot la aceeaşi dată, Radu Berceanu i-a eliberat din funcţia de director general pe Ion Garoseanu, în locul său la CFR SA numindu-l interimar pe Viorel Scurtu, anterior director adjunct al CFR SA, la fel şi la CFR Călători, interimar în funcţia de director general a fost numit Liviu Pescăraşu în locul lui Răzvan Laurenţiu Stoica. Mihai Frăsinoi rămâne în funcţia de director general interimar al CFR Marfă.
Gheorghe Popa a dat aigurări că se vor găsi soluţii până de plată a salariaţilor din sistemul feroviar, pe care până astăzi îi reprezenta ca lider de sindicat, până la sfârşitul anului. Popa a dat de asemenea asigurări că are tot sprijinul Federaţiei Mişcare Comercial şi a celorlalte sindicate pentru a exercita funcţia de secretar de stat.
„Cifrele din Hotărârea recent înaintată de MTI spre aprobare Guvernului României(cea prin care urmează să fie disponibilizaţi peste 10.300 de ceferişti n.r.) sunt maximale, nu se vor lua hotărări până nu vom discuta cu sindicatele în ceea ce priveşte numărul de disponibilizări”, a declarat pentru Railway Insider, Gheorghe Popa.

Anunțuri

6 gânduri despre “Constantin Axinia a fost demis din funcţie

 1. gogu steriade

  trecerea la minister a ,, domnului,, Popa este probabil recompensa pt ,,vanzarea ,,(tradarea) celor 6700 salariati de la cfr marfa care vor fi disponibilizati.RUSINE

 2. mihai

  Sper ca prin aceasta trecere,dl Popa sa nu urmeze calea a ceea ce a facut Mitrea si alti fosti lideri de sindicate.Poate sa fie un punct forte,stiind exact despre nevoile caii ferate si sa o ajute sa-si revina ,sau invers,stiind toate acestea, sa ajute la prabusirea totala a CFR-ului,definitivand toate incercarile nereusite pana acum de a distruge si calea ferata(cum s-a distrus: mineritul,petrochimia,agricultura,siderurgia,ind. alimentara,ind. usoara,si mai tot ce mai misca in tara asta!).

 3. Paun . Acarul Paun

  Poate nu stiati ca Popa, pana anul trecut a fost angajat al „marfii”. Dupa exemplul FNI, a fost baiat destept si, alaturi de Molea (alta „catastrofa”) s-au transferat la „calatori” constienti de iminenta prabusire a companiei cu toate ca, uman, ultimul care paraseste corabia ce se scufunda, e capitanul. Cat priveste trecerea in structura ministerului ma tem ca este doar o vrajeala electorala pro PDL. La urma urmei m-am saturat de aceleasi figuri insipide si vesnice de lideri sindicali, manjiti, vanduti, ieftini. Chiar suntem atat de incapabili ca sa conducem si noi destinele sindicatelor feroviare? Sa fim seriosi!

 4. Anonim

  Daca intr-adevar Popa, ca Secretar de Stat ar vrea sa rentabilizeze CFR-ul, in primul rind ar trebui sa-i dea afara pe directori si pe manageri care sint corupti si au falimentat intentionat calea ferata. In al doilea rind, armatele de taietori de frunza la ciini, care exista in fiecare Regionala. Si in al treilea rind pe cei care sint angajati pe functii executive, dar nu au vazut niciodata locul unde ar fi trebuit sa munceasca (la propriu) ci lincezesc prin vre-un birou plictisindu-se sau navigind pe internet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s