Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi

BUCUREŞTI / 14:06, 26.08.2009

Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate urmează a fi disponibilizaţi, potrivit datelor prezentate sindicaliştilor, miercuri, de reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu ministrul Radu Berceanu, secretarul de stat Constantin Axinia şi directorii celor trei societăţi de Căi Ferate, că urmează a fi disponibilizaţi 1.400 de angajaţi de la CFR Călători, între 800 şi 1.000 de la CFR Ifrastructură şi 50% de la CFR Marfă, respectiv 8.500 de persoane .

Iulian Măntescu a spus că, miercuri, a avut loc o primă întâlnire cu reprezentanţii ministerului, urmând ca joi sindicatele să aibă discuţii cu fiecare societate în parte şi să le pună la dispoziţie materiale pe care sindicaliştii trebuie să le analizeze până săptămâna viitoare.

De asemenea, ministrul Radu Berceanu le-a promis sindicaliştilor că se angajează „să se lupte” în Guvern pentru a obţine bani la reactificarea bugetară pentru CFR.

Măntescu a adăugat că, indiferent de numărul celor care vor fi disponibilizaţi, „nu se va rezolva nimic până când Guvernul nu va aduce bani pentru societăţile CFR”.

Problema disponibilizărilor în CFR a făcut obiectul mai multor discuţii între sindicalişti şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Aproximativ 7.000 de angajaţi ai CFR Marfă au primit, la începutul lunii iulie, decizia privind şomajul tehnic pentru trei luni.

Contractele colective de muncă pentru 2009-2010 la CFR Infrastructură, CFR Marfă şi CFR Călători au fost semnate, în 3 iunie

Un gând despre “Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s