CFR Marfa va fi privatizata anul viitor, CFR Calatori si CFR SA vor fi restructurate

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii a declarat astazi ca intentioneaza ca pana la finele anului viitor sa scoata la vanzare CFR Marfa, in speranta ca pana atunci situatia economica se va revigora si va putea obtine o suma mai mare decat in prezent.

Berceanu nu a inaintat o suma exacta pe care spera sa o obtina din privatizare, dar estimeaza ca va obtine o valoare in jurul a cateva miliarde euro.

„Vrem sa vindem integral compania CFR Marfa printr-o licitatie internationala. Am vazut cat de successful este varianta de vanzare a 51% din actiuni in cazul Petrom, unde am ramas cu 49% care nu a mai folosit niciodata”, a mentionat acesta.

„Cine vrea sa o ia, sa o ia integral”, a declarat Berceanu, intrebat de un jurnalist ZF.

CFR Marfa va fi privatizata anul viitor, iar celelalte doua companii feroviare, CFR Calatori si CFR SA, vor fi restructurate, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, dupa discutia cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), informeaza Mediafax.

Anunțuri

2 gânduri despre “CFR Marfa va fi privatizata anul viitor, CFR Calatori si CFR SA vor fi restructurate

 1. Paun . Acarul Paun

  Daca cineva isi face iluzii legate de ,,reorganizarile,, sistemului feroviar romanesc in finalitati favorabile si benefice, se inseala amarnic. Nu se va privatiza nici o ,,marfa,, , societatea respectiva va intra in lichidare voluntara, activele se vor vinde la bucata, smenurile imobiliare vor intrece orice inchipuire. Suntempe ultima suta de metrii a marii furaciuni nationale, jigodiile vor trage tare ca sa isi adjudece si ce se mai poate iar SNTFM e o tinta si o vaca buna de muls. Oricum, cati dintre sefii de la calea ferata, inclusiv marii lideri sindicali de uniuni si federatii isi vor lasa din brate neamurile si curvele ca sa putem vorbi de adevarata reorganizare? Stiati ca exista o angajata in regionale care, chiar si acum, are ca singura atributie de serviciu gestionarea bonurilor de masa. Care bonuri? Chiar nu ati sesizat cum se bat madamele de musca pe holurile cu aer conditionat ale cladirilor asteptand ziua de salar in timp ce multi dintre noi lucram ,,fractionat,,? Pentru astia nu e lipsa de activitate? Chiar nu stiati ca sunt posturi din zona de trafic neacoperite cu personal, dar ca bugetul de salarizare e consumat tocmai de asemenea specimene tzatzizate din birouri? Solutia? O rascoala, cu furci, topoare, cocteiluri Molotov. Oricum, adevarul e ca toti suntem pe moarte! Pa!

 2. Anonim

  Asa zisa „reorganizare” ramine doar la nivel declarativ fiindca Berceanu si directorii mari din CFR nu au nici un interes ca CFR-ul sa mearga bine. Nu era Berceanu cel care ne destainuia ca la Calea Ferata s-au facut foarte multe angajari pe criterii politice in ultimii doi ani, ca s-au angajat oameni care nu aveau si nici nu au nici o treaba cu Calea Ferata, pe salarii mari ? S-a facut ceva in aceasta privinta ? Nu s-a facut nimic. In schimb, la Marfa au fost trimisi in somaj tehnic oameni chiar si din statiile unde este multa activitate. Ca sa poata altii care iau banii degeaba sa stea degeaba in continuare.
  Eu presimt ca se va intimpla in felul urmator :
  Gratian e omul lui Berceanu iar Berceanu e pe mana cu austriecii. Dupa ce vor falimenta Marfa si vor da afara 7 000 de angajati de la Marfa, dintre cei care muncesc, evident, vor apare austriecii – prin persoana lui Gratian si se vor oferi sa cumpere ei Marfa , la un pret de nimic, desigur. Si fara tot aparatul birocratic imens de la Marfa.
  Intre timp se vor termina si lucrarile de constructie la noile linii de mai mare viteza si probabil ca se va da si legea ca TIR-urile sa circule pe trenuri. Plus ca guvernul, cind va avea interesul, va mai da niste hotariri prin care sa sprijine Calea Ferata cumparata de straini. Asa ca transportul de marfa pe Calea Ferata va deveni brusc foarte rentabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s