Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane a intrat in insolventa

Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane RA a intrat in insolventa incepand din data de 10 iulie 2009, in urma unei sentinte comerciale a Tribunalului Municipiului Bucuresti, potrivit NewsIn. Cererea de insolventa a fost formulata de Administratia Finantelor Publice (AFP) Sector 1 Bucuresti, pentru o creanta de peste 1,1 miliarde de lei.
In urma acestei decizii, conducerea SN CFR RA a fost preluata de administratorul judiciar desemnat de tribunal, Euro Insol SPRL. Astfel, mandatul pesedintelui Consiliului de Administratie al SN CFR RA, Ovidiu Bobeica, cat si a celorlalti sapte membri ai CA a incetat de drept la data deschiderii procedurii insolventei.
Termenul fixat pentru prima adunare a creditorilor este 15 octombrie 2009.

Reprezentantii Euro Insol au declarat pentru HotNews.ro ca SN CFR a continuat sa functioneze dupa ce in 1998 a fost reorganizata in patru societati, printre care CFR Marfa si CFR Calatori. Acestia au spus ca dupa restructurare Guvernul ar fi trebuit sa emita o hotarare prin care sa desfiinteze aceasta societate, insa aceasta nu a mai fost adoptata de Executiv.
Administratorul judiciar al SN CFR a precizat ca principala activitate a companiei era de administrare a creantelor si de recuperare a creantelor de la societatile care au fost divizate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s