Comunicat FNFMC

Comunicat

Luni 06,07,2009, a avut loc sedinta Biroului Permanent al F.N.F. M/C  la care au fost invitati si au participat domnul Constantin Axinia , Secretar de Stat si domnul Gratian Calin, Director General . A fost discutata problema intirzierii la plata a salariilor precum si situatia dezastroasa in care se afla calea ferata . Am cerut domnului Constantin Axinia sa ia toate masurile necesare pentru plata salariilor conform C.C.M., interventia ministerului in cadrul Guvernului Romaniei in vederea sprijinirii Companiei si a Societatilor Feroviare pentru depasirea situatiei de criza si tratarea in mod unitar a tuturor modurilor de transport . Domnul Constantin Axinia a prezentat situatia demersurilor facute de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii catre Ministerul de Finante si Ministerul Muncii , inclusiv catre Directiile Economice din cadrul M.T in vederea deblocarii problemelor aparute in sistemul feroviar ; acesta avand promisiunea ca pana la jumatatea lunii august o parte din interventii facute sa conduca la normalizarea situatiei . Am atras atentia ca nerezolvarea problemelor din sistem ( salarii , subventii si alocatii , investitii in infrastructura feroviara , etc. ) vor crea mari probleme in desfasurarea in conditii de siguranta a activitatii feroviare , inclusiv de acordare a salariilor in ultimele patru-cinci luni ale anului 2009.

Am solicitat domnului Director General  Gratian Calin amanarea punerii in practica a noilor organigrame ale Sucursalelor ; avand in vedere problemele de functionare intr-o alta structura a activitatii de exploatare feroviara si pe fondul trecerii in somaj tehnic a unui numar important de salariati .Pana la organizarea activitatii conform noilor organigrame se vor cauta solutii pentru asezarea pe posturi a salariatilor .

Comitetul Director al Federatiei , care se va intrunii in data de 28.07.2009 , v-a dezbate toate problemele din aceasta perioada si  v-a convoca Consiliului National in luna august .

Secretar General

Gheorghe Boiciuc

Anunțuri

2 gânduri despre “Comunicat FNFMC

  1. Anonim

    Din cite am inteles eu, dupa luna noiembrie – adica dupa alegeri – se va lasa cu somaje si disponibilizari masive la CFR. Somajul tehnic de acum e doar un preludiu … Si banuiesc ca la fel ca la toate trecutele disponibilizari, vor fi dati afara dintre cei care muncesc si nu se vor atinge de cei care stau degeaba pe bani grei. Dupa o scurta perioada, cind vor vedea ca nu au cu cine sa mai faca treaba, vor face din nou angajari … preferabil din exterior, ca aia dau spaga mai grasa… Istoria se repeta … Traiasca CFR-ul ! Din 1990 ne tot restructuram si disponibilizam si tot restructurati nu sintem !

  2. Admin

    Corect!.CFR a trecut prin doua restructurari cu disponibilizari si plati compensatorii platite din bani publici!!!!…..degeaba.Unii s-au reangajat in sistem dupa ce au primit ordonanta.Chiar am avut o cunostinta care a primit de doua ori bani….Bv ei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s