Transportatorii feroviari: Berceanu este critic la adresa CFR, dar nu asigura bani pentru reabilitarea liniei ferate

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a fost acuzat de Asociatia Transporturilor Feroviare din Romania (ATFER), ca de la inceputul mandatului doar a criticat activitatea CFR, fara a aloca bani pentru lucrarile de reparatii si mentenanta.

“De la inceputului anului ministrul Berceanu s-a focusat doar pe autostrazi si drumuri nationale, anuntand ca va livra circa 70 km pana la sfarsitul anului, in timp ce activitatea CFR a fost doar criticata.


Daca ne uitam la cifre au fost alocate anul acesta doar 600 milioane de lei pentru reparatii si mentenanta, in conditiile in care necesarul este de 2,4 miliarde de lei”, a declarat Constantin Pestrea, presedintele Asociatiei Transportatorilor Feroviari din Romania (ATFER).

Ideea este sustinuta si de Stefan Roseanu, secretarul general al Asociatiei Industriei Feroviare din Romania, care afirma ca cele circa 30 mil. euro care vor fi alocate pentru realizarea studiului de fezabilitate al viitoarei autostrazi Iasi-Targu-Mures, sunt mai mari decat tot bugetul alocat anul acesta pentru reparatii capitale la calea ferata, de circa 20 mil. euro. “Am citit astazi ca vor fi alocati 30 milioane de euro pentru o viitoare autostrada, care este doar pe hartie, in conditiile in care noi nu avem bani pentru reparatia liniilor de cale ferata. Solicitam ministerului Transporturilor sa existe o egalitate intre transportului auto si cel feroviar in ceea ce priveste investitiile”, spune Roseanu.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Iasi ca studiul de fezabilitate pentru autostrada care va face legatura intre Moldova si Transilvania va fi inceput in doua-trei saptamani, dupa care va fi identificata o solutie financiara pentru demararea proiectului.

Sursa: ZF

Anunțuri

Un gând despre “Transportatorii feroviari: Berceanu este critic la adresa CFR, dar nu asigura bani pentru reabilitarea liniei ferate

  1. avem la conducerea ministerului transporturilorpe cel mai incompetent individ din istoria tarii oare nusi da seama ca de fapt nu este decat un bufon la curtea lui basescu.trezestete omule pana nu e tarziu are sa iasa ceferistii in stradane trebuie si autostrazi dar nu facute pe hartie nu luati banii si va incarcati conturile ;daca e criza de ce va cresc conturile bancare si omu l de rand face foame cat se mai poate rabda neam saturat de promisiuni si vorbe goale,mancam pe datorie ,ne imbracam cu haine de la sh aduse din colturile lumii si dorim sa stea tineretul sa munceasca in tara ,prefer sa fiu umilit departe in strainatate decat la mine in tara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s