Axinia „bate campii” cand spune ca nu vor mai fi probleme la CFR

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (F.N.F.M.C. ), Gheorghe Sultana, a declarat, astazi, că secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, „bate câmpii” când spune că nu vor mai fi probleme la CFR, precizând că angajaţii şi-au primit salariile.

„Secretarul de stat Constantin Axinia a declarat luni că bagă salariile şi că nu vor mai fi probleme la CFR. Eu consider că Axinia bate câmpii, mai ales când a declarat că noi suntem cei care ţinem oamenii sub presiune”, a spus Sultana.

Potrivit vicepreşedintelei F.N.F.M.C., drepturile salariale ale angajaţilor CFR Infrastructură, CFR Marfă şi CFR Călători au fost virate în conturi.

Acesta a mai precizat că pe 29 iulie va avea loc un Comitet Director, iar pe 12 august o întâlnire a Consiliului Naţional al Sindicatelor. „Dacă vor face plăţile, aşa cum au promis cei din MTI, sperăm să nu se recurgă până în luna august, din partea salariaţilor, la nicio formă de protest”, a mai spus Sultana.

De asemenea, el a adăugat că dacă nu se va face rectificarea bugetară, de la jumătatea anului nu vor mai fi bani pentru salarii.

Constantin Axinia a declarat, luni, că sunt bani pentru salarii, iar cei care au protestat săptămâna trecută vor fi sanctionaţi, respectiv vor fi trecuţi într-o funcţie inferioară sau chiar li se va desface contractul de muncă.

Acesta a mai precizat că o parte din conturile CFR au fost blocate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), deoarece nu s-au plătit la timp datoriile către bugetul de stat.

Secretarul de stat a explicat că banii de pe luna mai vor intra peste două sau trei zile pe cardurile celor de la CFR Infrastructură şi CFR Marfă.

Impiegaţii de mişcare care îşi desfăşoară activitatea în Regionala CFR Braşov au încetat lucrul, miercurea trecută după-amiază, în jurul orei 15.00, blocând zeci de trenuri în gări sau halte din câteva judeţe.

Angajaţii CFR Infrastructură erau nemulţumiţi de faptul că nu primisese avansurile pe luna iunie şi se temeau că ar putea păţi la fel ca şi colegii lor de la CFR Marfă, care îşi primesc salariile cu câteva luni întârziere. De asemenea, angajaţii de la Infrastructură au spus că se tem pentru locurile lor de muncă, mai ales în urma trimiterii în şomaj tehnic a 40% dintre angajaţi.

Constantin Axinia a declarat, miercuri, pentru NewsIn, că circulaţia a şapte trenuri a fost afectată de protestul spontan a impiegaţilor de mişcare din Regionala Braşov. Totodată, acesta a precizat că, într-o perioadă de criză, aceste opriri de circulaţie vor avea repercusiuni care vor afecta traficul de călători şi de marfă.

Subsecretarul de stat în cadrul MTI a spus că la CFR Călători s-a plătit în prima fază 50% din salariu, urmând ca săptămâna viitoare, luni, să se plătească restul de 50%. La Infrastructură şi la Marfă se va plăti la fel.
Sursa: ROL.ro

Anunțuri

7 gânduri despre “Axinia „bate campii” cand spune ca nu vor mai fi probleme la CFR

  1. la ora aceasta nu sunt virati bani la marfa-probabil cei din central isi iau la timp lefurile cum au mai facut-o si alta data – prostimea mai tarziu .Rusine sa le fie!

  2. Anonim

    cred ca depinde de judet. La Constanta s-au virat banii la marfa inca de pe 06.07.2009 seara.

  3. felicitari ptr SULTANA!se vede ca omul a lucrat si reprezinta cfr-isti.IN SITUATII GRAVE CUM SUNT ACESTEA SE VEDE APORTUL SINDICATELOR!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s