CFR Marfa a trimis in somaj tehnic mecanici, impiegati de miscare, revizori tehnici si personalul TESA

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, a declarat, ieri, ca din cei 7.000 de ceferisti trimisi în somaj tehnic circa 1.000 sunt de la Regionala CFR Marfa Craiova. „De la regionala Craiova, circa 1.000 de angajati vor fi afectati, de la Bucuresti aproximativ 700 de salariati, de la Timisoara sunt in somaj tehnic 814, de la Cluj circa 780 de oameni, de la Brasov 659 oameni, de la Iasi 500, Galati 795 si Constanta 682. Aproximativ 165 de ceferisti de la centrala CFR Bucuresti vor fi in somaj tehnic. Mecanicii, angajatii de la miscare comercial, revizorii tehnici si personalul TESA vor fi cei mai afectati”, a declarat Voicu Sala. El a precizat ca reprezentantii CFR Marfa pregatesc un program de reforma restructurala institutionala. „Dupa cele trei luni de somaj tehnic se va trece la un program de restructurare institutionala si de personal, dar cu conditia ca ministrul transporturilor, Radu Berceanu, sa asigure potentialor disponibilizati salarii compensatorii si program de reconversie profesionala. Nu avem voie sa facem greva pentru ca au fost semnate contractele colective de munca, daca salariatii iau aceasta decizie, este ilegala”, a explicat liderul de sindicat.

5 gânduri despre “CFR Marfa a trimis in somaj tehnic mecanici, impiegati de miscare, revizori tehnici si personalul TESA

 1. a2-a armata a tarii facuta praf de niste politiceni incompetenti

  Cum se poate numi acest adevarat dezastru produs in cadrul cfr-ului?
  Cine la produs?Salariatul?Da,asa se pare,el este principalul vinovat…el trebuie sa fie cel sacrificat..de ce?
  pentru ca unii domni politicieni care vreau si au vrut binele acestei tari prin intermediul anumitor colaboratori fideli au reusit sa faca nevazute anumite sume importante din cadrul bugetului ministerului.Unde sunt acesti bani?Raspunde cineva de prostul management de hotia legalizata in cadrul acestui minister?Se vorbeste de reducere….ce o sa faceti domnilor cind o sa ramineti doar voi cei din minister,din regionale tinuti acolo pe bani grei doar ca sunteti niste slugute politice ,rude ale acestora care habar nu aveti ce inseamna calea ferata,sunteti o rusine ptr. ceea ce ati reusit sa faceti.

 2. Anonim

  … ce sa faca … cumpara ei Calea Ferata „falimentara” si dupaia angajeaza CFR-isti competenti sa munceasca pentru ei, bineinteles platindu-i cu un salariu de mizerie … vi se pare cunoscut scenariul ? Se aplica cu succes din 1990 incoace.

 3. Anonim

  Si eu am de platit o rata la un inprumut la banca dar CFR MARFA sub conducerea INCOMPETENTULUI de mai sus NU-MI VIREAZA BANII !!!!!! Ce parere ave-ti am ajuns sursa de inprumut fara dobanda prntru CFR MARFA ???Mie cine-mi plateste inprumutul ?????Dar penalitatile???Daca intradevar PDL sub a carui conducere se afla CFR MARFA conform ministrului aerian BERCEANU doreste sa falimrnteze aceasta societate si sa o vanda catre GRUP FEROVIAR ROMAN sa o faca odata si sa nu mai traga de timp ca oricum s-a rasuflat intentia si s-ar parea ca presa tace,opozitia tace, DNA se face ca nu vede asa ca sa o faca odata ca murim de foame .Meseriasul de la conducerea societatii sa citeasca Codul muncii la capitolul plata salariului sau daca scrisul e prea mic sa verifice contractul colectiv pe care tocmai l-a semnat si in care scrie negru pe alb ca plata salariului sa va face chenzinal in doua transe in data de 30 avans si cel tarziu data de 15 a lunii urmatoare lichidarea asa ca incalca si legea si CCM dar la noi nesimtitii de PDL-isti au prins curaj si nu mai respecta legea .GRATIAN se comporta fata de CFR MARFA la fel cum s-a comportat Basescu cu FLOTA si daca marinarul n-a patit nimic el ce-o sa pateasca ca doar BERCEANU -i tatucu lui si doamna BERCEANU are nisca-i-va interese fata de de CFR MARFA si GRUP FEROVIAR ROMAN.Directorul de la sucursala BRASOV tocmai s-a FACUT ca negociaza cu AZOMURES si uite asa domnul RADOI (narfi rau ca DNA SA SE AUTOSESIZEZE)a renuntat la contractul de transport in favoarea cui credeti??? …GRUP FEROVIAR ROMAN finantatoarea PDL. Daca le iese varianta FALIMENT––PRIVATI ZARE si nu le strica cartile vreun operator din exterior(OBB;DB; CFF) s-au aranjat cu cel mai mare tun din ultimi ani si pe zi ce trece conducerea GFR si DOAMNA berceanu vor fi tot mai destepti si cei mai buni manageri chiar si pe timp de criza. Se vorbeste ca totul se va petrece in decurs de trei paru luni .DAR RAMANE O INTRBARE…? MIE..CINE-MI PLATESTE RATA LA BANCA CA PANA SE PUN PE TREABA HOTII MA EXECUTA BANCA!!! AJUTOR!!!- -AJUTOR!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s