CFR Marfa va trimite in somaj tehnic 40% din angajati

Conducerea CFR Marfă s-a întâlnit azi, la 11.30 cu liderii de sindicat ai ceferiştilor pentru a discuta trimiterea în şomaj tehnic a aproximativ 40% din angajaţi cu scopul de a reduce cheltuielile salariale, potrivit preşedintelui Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, citat de NewsIn.

„Această măsură de trimitere în şomaj tehnic a circa 40% din angajaţii CFR Marfă nu a fost stabilită la negocierile cu sindicatele din urmă cu două săptămâni.. Dacă se va lua această decizie angajaţii companiei feroviare de marfă ar primi cel puţin 75% din salariu pe perioada şomajului tehnic”, a declarat pentru NewsIn, liderul de sindicat.

Potrivit lui Mântescu, această măsură a fost pusă în discuţie de conducerea CFR Marfă la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA)  care a avut loc săptămâna trecută. „Dacă ne vor propune la întălnirea de astăzi (marţi, n.r) intrarea în şomaj tehnic a unei părţi a salariaţilor, vom putea prezenta un punct de vedere al sindicatelor în circa 48 de ore, după consultarea oamenilor din teritoriu”, a adăugat Măntescu.

Directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a confirmat că se dicută în cadrul şedinţei AGA care are loc la această oră despre posibilitatea trimiterii în şomaj tehnic a 40% din salariaţii companiei. „Dacă această măsură va fi aprobată de AGA, va fi înaintată sindicatelor în cadrul întâlnirii de la 11.30”, a precizat Graţian.

Sindicaliştii CFR şi administraţia au căzut de acord, în urmă cu două săptămâni, asupra unor măsuri cum ar fi eliminarea orelor de noapte şi în weeked urmând ca la finalul lunii iulie să se calculeze cât s-a economisit prin introducerea acestor măsuri, însă nu au fost de acord cu reducerea normei de lucru cu 40%.

„În discuţiile pe care le-am avut cu compania nu au fost cuantificate măsurile luate în urmă cu trei săptămâni, prin acordul semnat cu Ministerul Transporturilor, a declarat Gheorghe Popa, lider sindical la Federaţiei Sindicale Mişcare-Comercial.

La CFR Marfă au fost depuse până în prezent 1.420 de cereri de pensionare, ceea ce ar duce la o economie de aproximativ 3,7% din fondul de salarii.
Sursa: ROL.ro

Anunțuri

4 gânduri despre “CFR Marfa va trimite in somaj tehnic 40% din angajati

 1. Anonim

  Priviti ce interesant : Ion Garoseanu, vicepreşedinte al Grupului Feroviar Român a fost numit in functia de director general al CFR SA ! Se stie ca GFR este concurentul direct al CFR Marfa, careia i-a „suflat” cele mai rentabile contracte. De fapt, prin decizie politica cele mai rentabile contracte ale CFR Marfa au fost atribuite GFR-ului. Acum, numind in fruntea CFR-ului pe vicepresidintele firmei concurente, se pare ca falimentul CFR-ului va fi mult mai rapid si definitiv.
  Magariile care pina acum se faceau pe blat, acuma se fac pe fata. Fara rusine.

 2. Anonim

  Liderii de sindicat de sus sint oamenii administratiei si nu reprezinta interesele muncitorilor.
  Administratia e cumparata de GFR si de patronii ei.
  Greve adevarate sint grevele spontane facute de ceferistii la care le-a ajuns cutitul la os , nu cele telecomandate de la Bucuresti in urma carora nu s-a obtinut nimic.
  Daca totul decurge asa cum doresc ei, in maxim un an de zile s-a dus draq cfrul. Iar ceferistii vor ajunge someri.
  O mica parte din cfr, partea cea mai rentabila va fi „salvata”de GFR. Acesta e viitorul.

 3. mai este o(una) ZI pana vor ramane ceferistii in somaj (cica tehnic) -sa va ajute D-zeu sa nu muriti de foame pana se rentabilizeaza cfereul si va cheama inapoi. cica acum nu mai este suficient sa plece 40% -trebuie sa si reorganizeze. cum altfel ar putea sa ramana sefii?

 4. cheltuieli salariale-ce sa spun!!
  Un aeronautic dadea de pomana salarul acarului Paun(daca era credincios-daca nu,poate isi lua o sampanie) si cica ceferistii au salarii mari. acum cu 75% daca au de mancare- ce sa mai umbli cu masina, ca benzina s-a scumpit, cu avionul nu ma duc nici sa ma plateasca aeronauticii ca mai nou avioanele s-au transformat in sumarine, dar salarii si sporuri de zbor avem ca parca nu s-a facut pilot sa zboare, probabil mai nou sa inoate ca deaia le trebuie sporuri de zbor. Si ceferistii ZBOARA afara din calea ferata. -3 luni.????!!!!
  Ne vedem peste 3luni-IN RAI .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s