Conducerea CFR Marfă „recomandă” angajaţilor zile de concediu fără plată

BUCUREŞTI / 17:22, 20.06.2009
Conducerea CFR Marfă le-a „recomandat” şefilor de regionale, sâmbătă, ca personalul TESA şi restul angajaţilor care nu lucrează în ture să intre în concediu fără plată patru zile în fiecare lună, ceea ce ar reprezenta o reducere de 20% a salariului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din companie.

Un proces verbal semnat vineri de directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, şi directorii celor opt sucursale ale companiei prevede o serie de măsuri destinate reducerii cheltuielilor.

Potrivit documentului, sindicatele nu sunt de acord cu reducerea programului de lucru al salariaţilor, dar acceptă reducerea cheltuielilor în urma unor măsuri organizatorice. Una dintre acestea se referă la numărul mare al cererilor de concediu fără plată făcute de angajaţii companiei.

„Pentru soluţionarea numărului mare de cereri CFS (concediu fără salariu – n.r.) ale personalului TESA şi ale altor categorii de personal, se mandatează directorii sucursalelor şi şefii subunităţilor să aprobe aceste solicitări astfel încât dacă sunt mai mult de patru zile de CFS pe salariat să ţină seama ca la aprobarea acestora să nu fie perturbată activitatea normală a structurii din care face parte salariatul”, se arată în procesul verbal semnat de şefii companiei.

Surse din CFR Marfă susţin însă că şefilor de staţie li s-a cerut verbal de către superiorii lor ca atât ei, cât şi subalternii lor din personalul TESA, la care se adaugă restul angajaţilor care nu lucrează în ture, să facă în fiecare lună cerere pentru patru zile de concediu fără plată.

„Vă luaţi toţi câte patru zile de concediu fără plată pe lună şi le spuneţi şi lor (subalternilor – n.r.) să-şi ia concediu”, le-a transmis sâmbătă şefilor de staţie, într-o şedinţă, Teodor Roşca, directorul Regionalei Bucureşti a CRF Marfă, potrivit surselor citate.

Întrebat ce se va întâmpla dacă unii dintre angajaţii TESA vor refuza să înainteze conducerii cereri de concediu fără plată, Roşca a răspuns, potrivit aceloraşi surse: „Îi treceţi pe o listă şi mi-i trimiteţi mie”.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a declarat că societatea se confruntă cu un număr mare de cereri de concedii fără plată.

„O parte dintre angajaţii TESA nu fac nimic toată ziua”, a spus Graţian.

Întrebat de ce, în aceste condiţii, angajaţii ar dori să ia câte patru zile de concediu fără plată şi să câştige cu 20% mai puţin, când ar putea sta degeaba la serviciu pe un salariu întreg, Graţian a evitat să răspundă direct.

„Nu mi se pare normal ca în condiţiile date, personalul activ să fie afectat, iar personalul TESA să nu fie. Este o recomandare a mea ca personalul TESA să îşi ia câte patru zile de concediu fără plată pe lună”, a continuat Graţian, care a afirmat că „cei mai ofticaţi de această recomandare sunt şefimea”.

El a spus că din numărul total de 17.500 de angajaţi ai CFR Marfă, 13% sunt personal TESA, iar mai mult de jumătate dintre aceştia au funcţii de şefi.

Întrebat ce se va întâmpla cu personalul care va refuza să ţină cont de „recomandarea” conducerii, şeful CFR Marfă a refuzat din nou să dea un răspuns direct.

„Oricum, după data de 1 iulie vom modifica organigramele şi vom peria la sânge. Sunt şefi de serviciu cu trei subalterni, sau sunt şefi care se au doar pe ei subalterni. Vom face comasări de posturi astfel încât, fără să facem disponibilizări, numărul acestor şefi se va reduce la jumătate”, a mai spus Graţian.

Anunțuri

Un gând despre “Conducerea CFR Marfă „recomandă” angajaţilor zile de concediu fără plată

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s