Dom director Nicolaiciuc a fost retinut ! Si…?

Mihai Necolaiciuc, fost director general al Companiei Naţionale a căilor Ferate Române (CNCFR), suspectat că a furat aproximativ 111 milioane de dolari de la compania naţională feroviară, a fost arestat în SUA, în West Palm Beach, anunţă presa locală.

Potrivit West Palm Beach Post, Necolaiciuc, în vârstă de 57 de ani, a fost săltat în cursul zilei de miercuri de agenţii federali, de la Departamentul de Migraţie şi Vămi. Nicolaiciuc a fost arestat pentru că nu a respectat legislaţia americană privind imigraţia.

Numele fostului director general al CFR în perioada 2000-2003, Mihai Necolaiciuc, este asociat cu dosare de corupţie. La cârma lui, mii de vagoane s-au topit la fier vechi. El este cel care a girat investiţii fără noimă care au adus CFR în pragul falimentului, aşa cum a făcut şi cu complexul Astoria, din Snagov renovat cu peste 19 milioane de euro.

Necolaiciuc a intrat în istorie pentru că a plătit zeci de milioane de lei pentru şuruburi sau prize minune. Totodată, el a semnat contracte cu aşa-zisele „firme-prietene”, în urma cărora CFR-ul s-a ales cu costume de scafandru.

A cumpărat flori în valoare de un milion de euro pentru gările din România – flori pe care nimeni nu le-a văzut până acum – sau perne cu 1.300 de euro bucata. Pentru faptele sale, Mihai Necolaiciuc deţine un record absolut în privinţa numărului de dosare penale de la DNA. El are 14 dosare.

În ultimul dosar de la Direcţia Naţională Anticorupţie, din februarie 2009, Necolaiciuc este acuzat de abuz în funcţie, pentru că ar fi prejudiciat CFR cu peste 62 miliarde de lei, în urma achiziţiilor făcute între anii 2002 – 2003. Necolaiciuc a fugit din ţară în februarie 2005. A fost dat în consemn la frontieră, în urmărie generală şi apoi internaţională. Imediat după dispariţie au apărăt informaţii că este în Austria, iar mai apoi s-a spus că ar fi în SUA.

Potrivit registrelor de proprietate din Palm Beach, fostul director al CFR deţine două apartamente într-un complex de locuinţe, fiecare în valoare de peste 400.000 de dolari.

De altfel, la o simplă căutare pe Google, se putea afla demult că Necolaiciuc deţine cel puţin o proprietate în Palm Beach. Iată dovada:

Antena3.ro

2 gânduri despre “Dom director Nicolaiciuc a fost retinut ! Si…?

  1. Anonim

    A fost „retinut” pentru putin timp. Pe cit puneti pariu ca nu pateste nimic ? 111 milioane sint furturile dovedite si grosolane, dar el a furat mult mai mult, plus ca a primit nenumarate spagi foarte consistente ca sa falimenteze CFR-ul. Dar ce nu a reusit el, vor reusi cei care i-au urmat la conducerea Ministerului Transporturilor si Caii Ferate. Probabil ca dedesubturile falimentarii Caii Ferate din 2009, le vom afla tot peste 10 ani, prin 2019.
    Oricum va asigur ca Nicolaiciuc doarme mult mai linistit decit dorm ceferistii care nu si-au mai primit salariile si nu mai au bani de mincare, de rate sau de utilitati.. Nicolaiciuc nu a furat singur – iar daca vorbeste – ar trebui sa pice multi – fosti si actuali. Zic ar trebui , fiindca in Romania scara valorilor e inversata, iar daca Nicolaiciuc a furat suficient de mult, probabil ca va deveni rapid senator, deputat sau chiar europarlamentar !

  2. Anonim

    Nicolaiciuc nu a fugit din Romania. El a fost condus cu grija peste granita chiar de organe ale statului – care stiau permanent unde se afla el. Iar averea lui din SUA e mult , mult mai mare decit cele citeva apartamente de 400 000 de Euro fiecare.
    Tin minte ca si pe vremea lui Nicolaiciuc li se spunea ceferistilor sa stringa cureaua ca si acuma. Ciudata coincidenta ! Istoria se repeta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s