Comunicat FNFMC

09.06.2009 

-directorii economici ai CN CFR SA si CFR Marfa SA ne-au comunicat ca avansurile vor fi platite astfel : la CFR SA transa a doua pana cel tarziu joi 11.06.2009 iar la Marfa integral pana in 19.06.2009 , 50% pana in 15.06.2009.

-problemele la CFR Marfa au fost amplificate de obligativitatea platii ratei scadente in aceasta luna  la creditul contractat in valoare de 10 milioane euro    ; Administratia CFR Marfa propune ca solutie de  redresare si plata salariilor la timp reducerea cheltuielilor cu munca vie cu 40 % (salarii la nivelul anului 2006) fie prin reducerea timpului de munca saptamanal pt toti salariati fie prin disponibilizari de personal .Asteptam puncte de vedere din partea salariatilor si liderilor locali vizavi de aceste propuneri.

– astazi CFR SA a notificat federatiile sindicale despre intentia de a disponibiliza 1128 de salariati( 1 necalificat; calificati 858 din care 814 din activitatea de exploatare CF ; 269 de specialitate si administrativ din care 162 cu fctii de conducere) . Criteriile de disponibilizare sunt: -cumularea a doua sau mai multor functii , precum si cumularea pensiei  cu salariul ; -indeplinirea conditiilor de varsta standard si stagiu complet de cotizare fara cerere de pensionare in conditiile legii; -indeplinirea conditiilor de pensionare la cerere .Conform notificarii concedierea colectiva se va face de la data de 24.08.2009.

Recomandam celor care indeplinesc conditiile de pensionare, inclusiv la cerere,  sa-si depuna cererile de pensionare , in aceste conditii ei nu vor face obiectul concedierii colective si vor ramane in activitate pana cand vor intra in posesia deciziei de pensionare , vor beneficia de ajutorul prevazut de CCM si vor cumula pe aceasta perioada pensia cu salariul.  

Eforturile noastre sunt canalizate pentru a obtine resursele financiare care sa permita plata salariilor tuturor angajatilor din calea ferata la timp. Din pacate in acest moment nu putem garanta ca in perioada urmatoare nu vor fi sincope in plata salariilor. Zvonul ca cei de la Marfa nu vor mai primii salarii pana in luna august nu este confirmat de conducerea CFR Marfa . Se vor face plati dar cu intarzieri. 

Biroul Executiv

Un gând despre “Comunicat FNFMC

  1. Anonim

    Foarte bine ca CFR-ristii sau trezit. Fratilor nu incetati protestul! Sa spuna MARII directori de ce nu mai sunt bani,sa spuna de ce sau investit atat de multi bani pentru achizitionarea de masini Toyota la CFR Marfa si acum nu au platit avansele din 29 Mai la salariati. De ce nu spune d-l Popa ca la CFR Marfa NU s-a platit de loc AVANSul din 29 Mai? De ce nu spune ca la CFR Calatori este dispozitie sa se lucreze doar 6 ore pe zi pentru a plati doar 75% din salariu. Altii stau in somaj tehnic cu 75% si noi sa lucram normal? De ce nu este tras la raspundere fostul director de la CFR Marfa ca a dus aceasta companie in faliment? Pentru ca Acum lucreaza pentru companie de transport privata in favoarea careia a falimentat CFR Marfa. Toti sunt hoti si Cfr-istul de rand lucreaza fara sporuri de festive ,fara ore de noapte cu 30% mai putin la salar(care si asa nu il primeste) iar marii directori nu au renuntat cu nici macar 10% la sporul de conducere.Daca e criza si nu sunt bani , atunci sa se faca economie si din buzunarul conducerii nu numai pe spinarea incovoiata a muncitorului de rand. JOS DIRECTORII INCOMPETENTI!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s