Directorul general al CFR SA, Viorel Scurtu, a declarat că în urma discuţiilor de joi dintre directorii companiilor CFR cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a hotărât ca programul de restructurare a celor trei companii să fie reanalizat.

Sursa: NewsIn

-Joi 14.05.2009

„Împreună cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii am făcut o analiză asupra stării actuale tehnice, economice şi financiare în care se află companiile CFR. Am mai discutat şi despre programul de restructurare şi s-a decis să se facă o reanalizare. Există un plan de restructurare, însă nu poate fi mediatizat deoarece se modifică de la o zi la alta, nefiind definitivat”, a spus Viorel Scurtu.

Directorul general CFR SA a mai precizat că urmează să se decidă paşii pe care îi vor face în perioada imediat următoare, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc alte întâlniri cu partenerii sociali. „Încă discutăm şi negociem cu partenerii sociali. Programul de restucturare nu are formă finală, fiind supus procedurii de analiză cu sindicatele. După aceea, se va analiza în consiliul de administraţie şi va fi supus aprobării adunării generale a acţionarilor”, a explicat Scurtu.

Liderul Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa, a declarat, miercuri, la ieşirea de la discuţiile cu Radu Berceanu, că între 3.500 şi 3.700 de salariaţi feroviari vor fi pensionaţi în 2009. Acesta a adăugat că, din cei 3.500 – 3.700 de pensionari, peste 900 sunt feroviari de la CFR Călători, 1.300 de la CFR Marfă şi 1.400 de la CFR Infrastructură. Popa a subliniat că, într-o prima fază, vor fi pensionaţi 920 de salariaţi de la CFR Călători, dintre care 150 din filiale. Cei care îndeplinesc condiţiile vor fi pensionaţi în 30 de zile.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a declarat că s-a discutat punerea în practică a reducerii cheltuielilor, a orelor suplimentare şi a lucrului în zile de sâmbătă şi dumincă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s